‘Her Şeyini Geride Bırakmış İnsanların Dramları Üzerinden Siyaset Yapmak Utanç Vericidir’

İsviçre'de 1. Küresel Mülteci Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Mülteci krizine kalıcı çözümlerden bir diğeri, mültecilere üçüncü ülkelerde hayatlarını devam ettirmeleri için imkan sağlanmasıdır. Bu hususta da ne yazık ki dünya olarak arzu edilen seviyenin çok uzağındayız." ifadelerini kullandı.

17.12.2019-14:23 - (Son Güncelleme: 17.12.2019-14:09) ‘Her Şeyini Geride Bırakmış İnsanların Dramları Üzerinden Siyaset Yapmak Utanç Vericidir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün hareket ettiği İsviçre'de bugün 1. Küresel Mülteci Forumu'nda katıldı. Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen ve Cenevre Ofisi'nde gerçekleştirilen forumda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması yoğun ilgiyle takip edildi. Dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak konuşmasının içeriği dünya kamuoyunda merak ediliyordu.

Mülteci krizine kalıcı çözümler bulunması gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelişmiş ve çağdaş devletlerin bu konudaki çalışmalarını yetersiz bulduğunu ifade ederek eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında konu ile alakalı olarak şunları kaydetti:

Mülteci krizine kalıcı çözümlerden bir diğeri, mültecilere üçüncü ülkelerde hayatlarını devam ettirmeleri için imkan sağlanmasıdır. Bu hususta da ne yazık ki arzu edilen seviyenin çok uzağındayız.

Özellikle hassas durumdaki mülteciler için üçüncü ülkelere yeniden yerleştirme kotalarının çok düşük düzeyde olduğunu görüyoruz. Mültecilerin yüzleştiği sorunların ilk sıralarında son yıllarda artış gösteren yabancı düşmanı ve göçmen karşıtı söylemler geliyor.

Her şeyini geride bırakmış insanların dramları üzerinden siyaset yapmak, toplumdaki önyargıları kaşıyarak siyasi rant peşine düşmek utanç vericidir.

Filistinli mültecilere verilen yardımları keserek onları yokluk ve yoksullukla terbiye etmeye çalışmak da aynı şekilde insanlık dışıdır.

Toplumsal huzur ve barışı sağlamak için ayrımcı politikalarla mücadele edilmesi ve mültecilerin toplumla uyumunun teşvik edilmesi, mevcut krizlerin aşılması bakımından önemlidir. Ülkemiz, kamuoyunda olumsuz algı oluşmaması için basından ve sosyal medyadan da istifade ederek, mültecilerle ilgili doğru bilinen yanlışları düzeltme yönünde özel çaba harcıyor.

Bu düşüncelerle sözlerime son verirken bir kez daha Sayın Genel Sekretere ve Yüksek Komisere teşekkürlerimi sunuyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal