Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyorum ki Petrolü Gelin Beraber Çıkaralım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Cenevre Ofisi'nde 1. Küresel Mülteci Forumunda, mülteci sorununa, DEAŞ'ın Suriye'deki etnik temizliğine yönelik tepki niteliğinde bir açıklama yaptı.

17.12.2019-14:05 - (Son Güncelleme: 17.12.2019-16:25)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Cenevre Ofisi'nde 1. Küresel Mülteci Forumunda, mülteci sorununa, DEAŞ'ın Suriye'deki etnik temizliğine yönelik tepki niteliğinde bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya yönelik açıklamaları tam olarak şöyledir:

"Suriye'de etnik temizlik yapan terör örgütlerine destek verildi"
DEAŞ terörü bahanesiyle, Suriye topraklarından sınır illerimize saldıran, kan döken, Suriye’de etnik temizlik yapan terör örgütlerine destek verildi. Suriye’de 9 yıldır yaşanan insanlık dramını Halep’teki şu duvar yazısı çok net anlatmaktadır: 'Suriye'de ölen çocuklardan, kan yerine petrol aksaydı, dünya anında müdahale ederdi.'
"Büyük bir insani trajedinin önüne geçtik"
Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları ile önce 4 bin kilometrekarelik alanı DEAŞ ve YPG/PKK teröründen temizledik. Soçi Mutabakatıyla İdlib'de yaklaşık 4 milyonu etkileyecek büyük bir insani trajedinin önüne geçtik. 9 Ekim’de başlattığımız Barış Pınarı Harekatıyla ise Suriye sınırımızda 120 kilometre genişliğinde, 30 kilometre derinliğinde bir alanı tüm terör unsurlarından arındırdık. Böylece 8 bin 200 kilometrekarelik bir bölge terör örgütlerinden kurtarılmış oldu.
Ben de diyorum ki o petrol kuyularında bulunan petrolü gelin beraber çıkaralım, ondan sonra o terör bölgesine bu projeleri uygulayarak, mülteci olan insanları barınmaları için oraya yerleştirelim. Ama buna yanaşmıyorlar. Çünkü petrol onlara daha çok lazım.
"371 bin Suriyeli gönüllü olarak geri döndü"
YPG/PKK terör örgütünün sivilleri hedef alan saldırılarına rağmen, bu bölgeler halihazırda Suriye’nin en yaşanabilir, en huzurlu alanlarıdır. Güvenli hale getirdiğimiz bölgelere şimdiye kadar 371 bin Suriyeli gönüllü olarak geri döndü.
Filistinli mültecilere yönelik herhangi bir şey var mı. Tam aksine, kalan yerlerini nasıl işgal ederiz, bu var.
BM 74’üncü Genel Kurulunda gündeme getirdiğim projeyi hayata geçirebilirsek, inşallah bu sayının ilk etapta 1 milyonu bulacağına inanıyoruz. Sayın Genel Sekreter ve Yüksek Komiserle de paylaştığım projemizi sizlerin desteği ve katkısı ile gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz. Bu amaçla önümüzdeki dönemde bir donörler konferansı düzenlemeyi arzu ediyoruz. BM'nin bu konuda ön ayak olmasına önem veriyoruz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal