Her şey dahil turizminde israfın önüne geçecek adım: Turuncu bayrak ne anlama geliyor?

İklim krizini etkileyen faktörler arasında yer alan gıda israfının önüne geçmek isteyen Gıda Dostu Derneği, "Turuncu Bayrak" projesi ile otellerde yapılan israfı engellemek istiyor. Peki, Turuncu Bayrak projesi ne oluyor? İşte detaylar...

16.07.2022-11:19 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-11:20) Her şey dahil turizminde israfın önüne geçecek adım: Turuncu bayrak ne anlama geliyor?

Dernek Başkanı Ali Akgün, proje ile otellerde yapılan israfın %70 kadar azaldığını, bu sene sonunda 120 otelin Turuncu Bayraklı olacağını belirtti.

40 milyar dolar israf

Akgün, ülkemizde senede 26 milyon ton gıdanın çöpe atıldığını söyleyerek, israfın maddi boyutunun 40 milyar doları geçtiğini belirtti.

Turizmde üç gıdanın ikisin çöpe atıldığını belirten Akgün, “Sadece Alanya’daki otellerde 60 bin ton yemeğin çöpe gittiğini biliyoruz. Otellerde misafirlerin yiyeceğinin 3 katı yemek yapılıyor” dedi.

turuncu bayrak

 Gıda israfının önüne geçmek için 2017 yılında başlattıkları Turuncu Bayrak projesine değinen Akgün:

“Tatilcilerin yüzde 60’ı iklim dostu ve kaynakları koruyan tatil yerlerini tercih ediyor. Turuncu Bayrak olarak online rezervasyon sitelerinde ‘iklim dostu oteller’ kategorisini açtırdık. 2022 sonunda 120 otelimiz Turuncu Bayraklı olacak. 2023 sonunda 5 otelden birinde Turuncu Bayrak hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal