Her Gün Yaklaşık '100 Bin Kişi' Kovid-19’a Yakalanıyor

İngiltere'de yapılan bir araştırma, her gün ülkede yaklaşık 100 bin kişinin koronavirüse yakalandığını ortaya koydu.

29.10.2020-14:15 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-15:56) Her Gün Yaklaşık '100 Bin Kişi' Kovid-19’a Yakalanıyor

Londra'da Imperial College tarafından yapılan bir araştırmaya göre salgının yayılma hızı her geçen gün artıyor, enfekte olan kişilerin sayısı her 9 günde 2 katına çıkıyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre uzmanlar, İngiltere'de enfeksiyon oranının, ilkbahardaki zirve noktaya hızla yaklaştığı konusunda uyarıda bulundu.

The React-1 adlı araştırma, İngiltere'de bugüne kadar Kovid-19 ve sebep olduğu hastalıkla ilgili bugüne kadarki en güncel çalışma.

Pazar günü tamamlanan araştırmaya 86 bin gönüllü katıldı.

Araştırma Kovid-19 vakalarının İngiltere'nin tüm bölgelerinde ve her yaş grubunda arttığını gözler önüne serdi.

İngiltere'de halen Kovid-19 vaka sayısı ülkenin kuzey bölgesinde daha fazlayken, araştırmaya göre ülkenin güneyinde de hızla artıyor.

'MEVCUT ÖNLEMLER YETERLİ DEĞİL'

Araştırma ekibinde yer alan Profesör Steven Riley, sonuçların kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Riley, ‘Mevcut önlemler yeterli değil’ ifadelerini kullandı.

Yine araştırma ekibinde yer alan Profesör Paul Elliott ise ‘İkinci dalgada kritik bir dönemdeyiz’ şeklinde konuştu. Elliott, vaka sayısının artmasının daha fazla kişinin hastanelerde tedavi altına alınmasına ve daha fazla can kaybına neden olduğunu söyledi.

Ülkede Kovid-19 vaka sayısı 345 bini, yaşamını yitirenlerin sayısı ise 45 bini aşmış durumda.

Avrupa'da son olarak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cuma gününden sonra en az Kasım ayı boyunca ikinci kez ülke çapında kısıtlama önlemleri uygulanacağını duyurmuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de Pazartesi gününden sonra yine Kasım ayı boyunca ulusal çapta yürürlükte olacak önlemleri kamuoyuyla paylaşmıştı.

İngiltere'de ise hükümet yaklaşık bir aydır ülkeyi hastalığın yayılış hızı ve salgının oluşturduğu tehdidin büyüklüğüne göre orta, yüksek ve çok yüksek alarm bölgelerine ayıran ve her bir bölge için ayrı sosyal mesafe önlemleri öngören planı uyguluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal