Her Derde Deva Zeytinyağının Mucizevi Faydaları

Zeytinyağı sağlıklı yağlardan olduğu için her gün tüketilmelidir. Fakat miktarı doğru belirlenmelidir. İşte zeytinyağının her derde deva faydaları…

28.12.2018-09:06 - (Son Güncelleme: 14.01.2022-09:53)

Zeytinyağı sağlıklı yağlardan olduğu için her gün tüketilmelidir. Fakat miktarı doğru belirlenmelidir. İşte zeytinyağının her derde deva faydaları…

Doğal zeytinyağı yüzde 70 oranında tekli doymamış yağ asidi içermektedir. Bu da kandaki kolesterol birikimini ve kalp problemlerini azaltmaktadır. Zeytinyağı, antimikrobiyal ve anti-inflamatuar niteliklere sahip fenoller bakımından zengindir. Sonuç olarak zeytinyağının kullanımı patojenik bakterilerin büyümesini önlemeye yardımcı olarak iltihabı hafifletir.

KALBİ KORUMAYA ALIYOR!

- LDL kolesterol, pulmoner kalp rahatsızlıkları ve kalp krizi riskini artıran kötü bir kolesterol çeşididir. Yaklaşık 40 antioksidan kimyasal açısından zengin sızma zeytinyağı, LDL kolesterolün oksidasyon tesirlerini azaltmaya destek olur. Bununla birlikte HDL kolesterol düzeylerini de artırır.

- Son zamanlar yapılan bir araştırma, zeytinyağının mühim bir bileşeni olan hidroksitirosolün, postmenopozal kadınlarda oluşabilecek meme kanserini engellemeye yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur.

- Zeytinyağı karaciğerin fonksiyonunun artmasına yardımcı olur.


- Zeytinyağı yüksek oranda antioksidan içerir. Bu da sindirim sisteminizi düzenler ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. 

- Günde bir yemek kaşığı oranında zeytinyağı tüketmeniz durumunda sindirim sisteminiz düzenlenecektir. Kabızlık yaşıyorsanız bu soruna çözüm olacaktır.

- Zeytinyağı çocuklarda beyin gelişimini, kemik yapısını ve metabolizmayı hızlandırmaktadır. Yaşlı bireyler içinse çok faydalı bir vitamin olan, E vitamini kaynağıdır.

- Her gün zeytinyağlı salata tüketmeniz ve bunu öğün haline getirmeniz durumunda formunuzu korumanıza yardımcı olacaktır.

- Zeytinyağı, kan şekeri seviyesini düşürür. Diyabet hastaları için insülin görevi görür ve sorunlara pozitif etki sağlar.

- Kan basıncını düzenler ve bu da tansiyonunuzun normal seviyede olmasını sağlar.

- Günde bir miktar zeytinyağı tüketmek, yorucu ve stresli hissettiğiniz zamanlarda size destek sağlayacaktır. 

- Zeytinyağı aynı zamanda vücudunuzun enerjisini korur ve size canlılık katar. 

MİDE RAHATSIZLIKLARI İÇİN BİÇİLMİŞ BİR KAFTAN!

Zeytinyağı içmenin mideye faydaları şu şekilde sıralanır;


- Mide yağ asidi dengelenir.

- Ağrı ve yanmaların hafiflemesine yardımcıdır.

- Mide yaraları sonucu oluşan hasarlı dokuların yenilenmesini sağlar.

- Zeytinyağından alınan enerji ile gün içinde yağ yakımı yaşanır.

- Enfeksiyonların önlenmesinde öncüdür.

Aç karna içilen 1 çorba kaşığı zeytinyağı oldukça yararlıdır. Mide psorunlarını azaltmak için bu şekilde tüketilebilir. Aç karnınıza tüketeceğiniz zeytinyağı, midesi hassas olanların direkt olarak yağ yutma konusunda sorun yaşaması dışında bir yan etkisi ya da zararı yoktur. Tüketilen her şeyde olduğu gibi zeytinyağının da tüketimi gereğinden fazla olursa zararlı olabilir. 

ZEYTİNYAĞININ SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

- Eşit miktarda limon suyu ve zeytinyağı karıştırılır, ardından ise masaj şeklinde saçlara uygulanır. 20 dakika bekletilir ve şampuan yardımıyla saçlar yıkanır.

- Zeytinyağının saçlara uygulanması çok daha güçlü ve parlak saçlar elde edilmesini sağlayacaktır. Bu işlemi, yaklaşık olarak 2-3 ay boyunca tekrarladığınızda ne kadar faydalı bir işlem yaptığınızın farkına varacaksınızdır.


- Zeytinyağı, saçların uzamasını hızlandıran bir tüketim ürünüdür. Fakat uzatırken tüketim ürünü olarak değil, saç bakım ürünü olarak kullanılabilir. 

- Kuru ve yeteri miktarda beslenmeyen saçlara çözüm üretmek adına yarım çay bardağı zeytinyağıyla saça masaj yapıp; 30 dakika boyunca yıkamadan bekletmek nem oranını dengeleyecek ve saç köklerini besleyecektir. Dolayısıyla saçların uzaması da hızlanacaktır.

E VİTAMİNİ KAYNAĞI CİLDİ BESLİYOR!

Zeytinyağı içerisinde yüksek oranda E vitamini bulundurur ve bu vitamin cildi rüzgâr, güneş ışınları vb. dış etkenlerden korur. İçeriğinde bulunan E vitamini ile cildi akneden, iltihaplanmadan, cilt kanserinden korumaktadır. 

- Zeytinyağı cildi nemlendirir ve cilde esneklik katar.

- Hamilelik döneminde zeytinyağıyla yapılan masaj çatlakları önler.

- Cildi pürüzsüz hale getirir.


- Ayakta oluşan şişliklere masaj yapılarak uygulandığında şişlikleri giderir.

- Tırnakları güçlendirir.

- Kurumuş veya çatlamış dudağına sürülen zeytinyağı, dudakları nemlendirir.

- Emzirme döneminde göğüste oluşan çatlak tedavisinde kullanılır.

- Bebeklerde görülen konak ve pişik tedavisinde kullanılır.

- Güneş yanıklarında cildi rahatlatmak için kullanılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal