Hemşire maaşları ne kadar? Hemşire maaşları 2022

Her meslekte bulunan insan merakla Temmuz ayında yapılacak zam ile ilgili gelişmeleri merak ediyor. Hemşireler de internet üzerinden merakla Aralık zammından sonra maaşların tam olarak ne kadar olduğunu araştırıyor. Peki hemşire maaşları ne kadar? Tüm detaylar haberimizde.

22.05.2022-21:39 - (Son Güncelleme: 22.05.2022-21:39) Hemşire maaşları ne kadar? Hemşire maaşları 2022

En son yapılan zam ile birlikte en az memur maaşlarının da değiştiği biliniyor. Peki hemşireler tam olarak ne kadar maaş alıyor? Özel hemşire ve kamu hemşiresi maaş farkı ne kadar? Hemşire maaşları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Hemşire maaşları

En son yapılan yüksek zam oranıyla birlikte insanların aldığı en düşük maaşlarda bile bir artış oldu. Hemşireler güncel olarak 6733 TL maaş alacaklar. Memur-Sen yetkilileri Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek yükselen enflasyon sebebiyle ek protokolün uygulanabileceğini ve hemşire maaşlarının da daha çok artabileceğini açıklamıştı. Konu ile ilgili Bakanlar Kurulu'nun toplanmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor. Diğer yandan memurların maaşları da oldukça değiştir. Öğretmenler 6354 TL, hemşireler 6733 TL, vaizler 6449 TL, polisler ise 9599 TL maaş alacaklar. 2022 yılının ilk 6 aylık zaman diliminde enflasyona göre yapılacak olan zam farkı %5'i aşmış durumda. Bu sebeple Temmuz ayında maaşlara %25.65 kadar bir oranda fark yansıtılması bekleniyor. Memur-Sen yetkilileri konu ile ilgili Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme sağlamıştı. Görüşme detaylarında ek protokollerin uygulanması ve maaşların daha da artabilme ihtimali konuşuldu. Konuya ilişkin Recep Tayyip Erdoğan'dan kesin bir açıklama beklenmeye devam ediliyor. Memur-Sen'in başkanı Ali Yalçın şahsi Twitter hesabı üzerinden de ek zammın şart olduğunu duyuran paylaşımlar yapmıştır. Paylaşımında; "Ek zam şart olmuştur. TÜİK tarafından bildirilen %13.58 Aralık ayı enflasyon oranı ile birlikte yıllık enflasyon %36.08'lere ulaşmıştır. 2021 Temmuz-Aralık enflasyonu %25.48 iken kamu görevlilerinin 2022 Ocak maaş ve ücretlerine yansıyacak enflasyon farkı %22.48 olarak belli olmuştur." sözlerine yer verdi.

Tüm memur maaşları son durumları

Memur maaşlarının son durum tabloları şu şekilde; 

Son Memur Maaşları

Memur Farkları

Maaş Zamları

Güncel Maşları

Memur Maaşları Ne Kadar

Son Memur Maaşları Ne Kadar

Maaş Farkları

Memur Maaşı

Memur Maaşları Zamları

Zam Farkları

Zam Oranları

Memur Maaş Zam Oranları

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal