Kiracılara sevindirici haber geldi! Kira fiyatlarındaki artışa son verildi! Tavan fiyat uygulamasında son adım

Son günlerde kira fiyatlarındaki artış kiracılara zor zamanlar yaşatmaktadır. Kiraların artması üzerine hükümet 3 ayrı bakanlık ile devreye girdi. Tavan fiyat uygulamasını gündeme getiren hükümet kira fiyatlarındaki artış üzerine çalışmalara başladı. Kira düzenlenmesine dair açıklamalar yapıldı. İşte yeni kira düzenlenmesi hakkında detaylar haberimizde

22.05.2022-21:00 - (Son Güncelleme: 22.05.2022-21:00) Kiracılara sevindirici haber geldi! Kira fiyatlarındaki artışa son verildi! Tavan fiyat uygulamasında son adım

Türkiye'de ki yaşamı zorlaştıran durumlardan olan kira fiyatlarının artışı özellikle pandeminde sonra hızlı bir artış yakaladı. Döviz fiyatlarının artışı üzerine ev fiyatlarının yükselmesi gözleri korkuttu. Son 1 yılda 2-3 katı zamlanan kiralar üzerine hükümetten sinyaller geldi. Serbest piyasaya el atmaya hazırlanan hükümet kiralarda düzenlemelere başladı.

Ev kiralarında tavan fiyat gündemde

Türkiye'nin gündeminde olan haberlerden kira fiyatları milyonlarca vatandaşı sıkıntıya soktu. Konutta yaşanan arz sorunu nedeniyle artan kira fiyatları için tavan fiyat uygulaması masaya yatırıldı. Hükümetin ele aldığı konu hakkında çalışmaların devam etmesi vatandaşı umut olurken konut kredileri de gündeme geldi.

Kira fiyatlarında yeni düzenleme

Üç bakanlık devrede

Ev kiraları üzerine sevindirici haber vermek için uzun zamandır çalışmaların devam ettiğini bildiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ise iletişim halinde olduklarını kısa sürece çözümün açıklanacağını duyurdu. Vatandaşların kolaylıkla ev sahibi olmaları için düzenlenen yeniliklerde masada yerini aldı.

Kiralar her yerde uçtu

Global enfeksiyonun tüm dünyayı etkilediği göz önünde bulundurularak ev fiyatları Avrupa'da hızlı bir yükselişe geçti. 2021 yılında yapılan araştırmalarda en yüksek kira fiyatları Türkiye'de yer alırken bu sene Diğer ülkeler artışa geçti. Özellikle şaşırılan ülkelerden İrlandiya kira artışında %25'i buldu. Hollanda ve daha nice ülkelerde ise tavan fiyat uygulaması gündeme geldi.

Kira artışlarına son verildi

Ev sahiplerine ''60 gün'' düzenlemesi

Tüm dünyada sorun haline gelen kira fiyatları ile düzenlemeler başlatıldı. Napoli Belediyesi yüksek ev kiralarında şikayet etmelerini söyledi. Kira fiyatlarının %5 oranından fazla artması halinde belediye tarafından düzenlenme başlatılır. %5 oranından fazla artış içerisinde ev sahibinin kiracıya bu durumu 60 gün öncesinden haber vermek zorundadır. Amsterdam Belediyesi'nde ise görülen boş evler tadilat ya da yüksek kira beklentilerinden dolayı bekletilmesinin önüne geçmek için kolları sıvadı.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal