Hem sağlıklı hem de kolay 10 bayram tatlısı tarifi

Kurban Bayramına kısa bir süre kala vatandaşlarda sofraların vazgeçilmez lezzeti tatlılar için araştırma yapmaya başladı. Bayram sofraları süsleyecek olan 10 lezzetli tatlı tarifini sizler için bir araya getirdik. İşte bayram sofralarında yer verebileceğiniz 10 lezzet…

07.07.2022-15:52 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-16:14) Hem sağlıklı hem de kolay 10 bayram tatlısı tarifi

Bayrama az bir süre kala birçok kişide hangi tatlıyı yapsam diye düşünmeye başladı. Birbirinden lezzetli tatlılar yer alırken yapabileceğiniz kolay ya da zor birçok tarif yer almaktadır. Özellikle yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte serinlemek isteyen kişiler tatlıların yanına dondurma da ekleyebilir. Bayram sofralarınızı lezzetlendirecek birbirinden farklı 10 tatlı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte bayram sofralarında yer verebileceğiniz 10 lezzet...

Bayramda hangi tatlıyı yapsam?

Bayramda hangi tatlıyı yapacağına karar veremeyenler için birbirinden lezzetli tarif önerileriyle geldik. Bayram sofralarını süsleyecek 10 tatlı tarifi… 

El Açması Baklava

1. El Açması Baklava

Bayram sofralarının baş tacı olan baklava birçok kişinin de vazgeçilmezidir. Hemen hemen birçok evde baklava yapılırken bazen sıkıcı da olabiliyor. Ancak yıllardır süregelen alışkanlığı değiştirmek istemeyen ve bayramda misafirlerine baklava ikram etmek isteyenler için el açması bir baklava mükemmel olacaktır. 

Hazır Yufkadan Baklava

2. Hazır Yufkadan Baklava

Bayramda sofralarında baklavaya yer vermek isteyen ancak yapmaya üşenen kişiler hazır yufkadan da baklava yapabilir. El açması baklava kadar çok uğraştırmayan hazır  yufkalardan da çok lezzetli bir baklava yapabilirsiniz.  

Tel Kadayıf

3. Tel Kadayıf

Özellikle Türk toplumunda çok tüketilen tatlılardan biri de tel kadayıftır. Kadayıf denildiği zaman daha yumuşak bir lezzet akla gelirken tam tersine çıtır çıtır bir tel kadayıf sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hem kendiniz hem de misafirleriniz için farklı bir lezzet arıyorsanız kesinlikle tel kadayıfı denemelisiniz. 

Şekerpare

4. Şekerpare

En sevilen şerbetli tatlılardan biri de şekerparedir. Birçok kişi tarafından tercih edilen şekerpareye bayram sofralarınızda da yer verebilirsiniz. 

Revani

5. Revani

Hem basit hem de lezzetli olan revani de bayram sofralarında yer alacak muhteşem bir lezzettir. Ayrıca yanına koyacağınız bir top dondurma ile daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. 

Yoğurt Tatlısı

6. Yoğurt Tatlısı

Sık sık revani ile karıştırılsa da tamamen farklı bir lezzet olan yoğurt tatlısı da efsane bir lezzettir. Revani içerisine irmik konurken yoğurt tatlısını da kesinlikle irmik kullanılmaz. Hatta yoğurt tatlısı daha katı bir kıvamda yapılır. Revani içerisinde irmik olduğu için daha çabuk dağılan bir yapıya sahiptir. Ancak yoğurt tatlısı kolay kolay dağılmaz. 

Telli Baba

7. Telli Baba

Klasik lezzetlerden daha farklı bir tatlı yapmak isteyenler telli baba tatlısı mı kesinlikle denemelidir. İçi dolgulu bir lezzet olan telli baba parmak ısırtan bir lezzet olacak. İçerisinde bulunan ceviz ile  birlikte efsane olan telli baba tatlısı bayram sofralarının vazgeçilmezi olacak. 

Kalbura Bastı

8. Kalburabastı

Aslında telli baba tatlısı ile benzer olan kalburabastı sadece içi cevizsiz hali olarak düşünülebilir. Üzerine dökeceğini Hindistan cevizi ve yanına koyacağınız birazcık dondurma ile çok lezzetli bir sunum elde edebilirsiniz. 

Fındıkpare

9.Fındıkpare

Bayramda tatlı olmazsa  olmaz diyenler şekerpareye benzeyen fındıkpareyi kesinlikle denemeliler. İçerisinde bulunan yoğun fındık tadı ve kokusu ile birlikte efsane bir lezzettir. 

Şambali

10.Şambali

Türk mutfağı oldukça zengin bir lezzete sahipken şambali tatlısı da bu lezzetlerden biridir. Revaniye benzer bir yapıda olan şambali tatlısı daha sert ve yoğundur. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal