Sizde sofralarınıza ekleyebileceğiniz değişik bir lezzet arayanlardan mısınız? Öyleyse yağ mantısı tam da sizlere göre! İşte karşınızda yağ mantısı tarifi…
MALZEMELER
Hamuru İçin:
İç Harcı İçin:
Kızartmak İçin:
Sosu İçin:
NASIL YAPILIR?
İç Harcın Hazırlanışı:
İlk olarak soğanı rondodan geçirin. Kıyma, soğan ve baharatları bir kasenin içerisinde yoğurun ve iç harcınızın üzerine streç film kapatarak buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Hamurun Hazırlanışı:
2,5 su bardağı unu bir kaba eleyin. Ilık süt, instant maya, yoğurt, tuz ve yumurtayı unla karıştırın. Hamurun durumuna göre ölçülü unun kalan kısmını da ekleyin ve ele yapışmayan pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Daha sonra hamuru yaklaşık 35-40 dakika kadar oda sıcaklığında mayalandırın. Mayalanan hamuru oklava yardımıyla inceltin. Hamuru büyük kare parçalara bölün ve hazırladığınız iç harcı ortalarına yerleştirerek bohça şeklinde kapatın ve kızgın yağda kızartın. Fazla yağı süzmesi için önce kağıt havlu üzerine alın ve dinlendirerek emdirin.
Sosu İçin;
Tereyağını eritin ve domates püresini kızgın yağa dökün. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve üzerine domates sosu dökün. Kızarttığınız yağ mantılarını sosa batırarak afiyetle tüketin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.