HDP'li Pervin Buldan'dan İmamoğlu İtirafı: Kürdistani Partileri Başarısı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın skandal bir konuşması ortaya çıktı. İmamoğlu için "İstanbul'daki başarımız" diyen Buldan, başarıda "Kürdistani" partilerin payının olduğunu söyledi.

20.04.2019-17:34 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-17:41)

HDP eş genel başkanı Pervin Buldan, 16 Nisan’da partisinin Diyarbakır’daki il binasında gerçekleştirdiği konuşmada ilginç itiraflar yaptı. Buldan, Ekrem İmamoğlu’nun başarısı için ''İstanbul’daki başarımız'' sözlerini kullanırken İmamoğlu'nun başkanlığında ''Kürdistani partiler''in payı olduğunu söyledi.

Buldan, İstanbul'daki başarının arkasındaki güç olarak ifade ettiği partilerin ise Azadî Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) olduğunu söyledi.

Buldan 16 Nisan tarihinde gerçekleştirdiği konuşmada açıkça itiraf ederek, ''İstanbul'da almış olduğumuz başarının altında Kürdistani Partilerle yapmış olduğumuz ittifakın önemli bir yeri olduğunu söylemek isterim.'' sözlerini kullandı.

Buldan'ın gözlerden kaçan konuşmasında ayrıca CHP ve İYİ Parti ile kurulan ittifakı bir defa daha gözler önüne serdiği fark edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal