HDP'li Osman Baydemir Hakkında 6 Yıl Hapis İstemi

Eski HDP milletvekili Osman Baydemir'in, partisinin iki sene önce Van'da düzenlediği grup toplantısı ile "vicdan ve adalet nöbeti"nde yaptığı konuşmalardan dolayı 6 yıla kadar hapsi istendi.

13.05.2019-11:46 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-12:01)

Eski HDP milletvekili Osman Baydemir hakkında, partisinin iki sene önce Van'da düzenlediği grup toplantısı ile "vicdan ve adalet nöbeti"nde yaptığı konuşmalar nedeniyle 6 yıla kadar hapsi talep edildi.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, o dönemde parti sözcüsü görevi yapmakta olan eski HDP Şanlıurfa Milletvekili Baydemir'in, Van'daki grup toplantısında yaptığı konuşmalara ilişkin başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Van 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Baydemir'in konuşma içeriklerinde dile getirdiği sözler sebebiyle, "Türk milletini, cumhuriyeti ve TBMM'yi alenen aşağılama" suçundan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

TÜRK MİLLETİNİ VE TBMM'Yİ AŞAĞILAYAN İFADELER KULLANDI

Söz konusu iddianamede, Ağustos 2017'de İpekyolu ilçesindeki Musa Anter Parkı'nda düzenlenen HDP Meclis Grup Toplantısı ile "vicdan ve adalet nöbeti"nde, Baydemir'in katılımcılara yaptığı konuşmalarda suç unsuru belirlenmesi sebebiyle soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Baydemir'in herkese açık şekilde gerçekleştirdiği konuşmada, "Türk milletini, cumhuriyeti ve TBMM'yi alenen aşağılayan'' sözler kullandığı belritildi.

İddianamede ayrıca, 19 Nisan 2018'de milletvekilliği görevinden alınan Baydemir'in, 6 Nisan 2018 tarihinde yurt dışına çıkarak bir daha ülkeye dönmediği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal