HDP’li Gergerlioğlu’nu zor durumda bırakan soru: HDP özerk bir devlet mi talep ediyor?

HDP’li milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Oğuzhan Uğur’un programında zor anlar yaşadı. Gergerlioğlu’nun Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan'ın, "HDP Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden toprak koparmak istiyor mu, özerk bir devlet kurmak istiyor mu istemiyor mu?" sorusuna yanıt verirken kaçamak sözler kullanması dikkat çekti. İşte detaylar...

19.08.2022-09:34 - (Son Güncelleme: 19.08.2022-09:34) HDP’li Gergerlioğlu’nu zor durumda bırakan soru: HDP özerk bir devlet mi talep ediyor?

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur’un Youtube’taki kanalı olan Babala TV’nin konuğu olan HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan'ın, "HDP Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden toprak koparmak istiyor mu, özerk bir devlet kurmak istiyor mu istemiyor mu?" sorusuyla karşılaşan Gergerlioğlu’nun soruya net olarak cevap vermemesi dikkat çekti. 

Gergerlioğlu’nu zor durumda bıraktı

Beyza Tufan’ın HDP ile terör örgütü arasındaki bağlantısı hakkında sorduğu bazı sorulara cevap vermeye çalışan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sorulara net bir cevap vermemesi gözlerden kaçmadı. Gergerlioğlu ‘’HDP özerk bir devlet mi talep ediyor?’’ sorusuna yanıt olarak ‘’Böyle bir talep yok’’ şeklinde yanıt verdi.

Gergerlioğlu Beyza Tufan

Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan'ın sosyal medyada da gündem olan sorusu şu şekilde:

"Bir milletvekili sıfatıyla karşımda olmanız benim için bir şey ifade etmiyor. Siz saçtığınız fitneyle insanların beyinlerine kurşun sıkıyorsunuz. Tutturmuşsunuz 40 senedir bir Kürt sorunu, Kürt meselesi… Binlerce insanın ölmesine neden oldunuz saçtığınız fitneyle. Ben size soruyorum; Kürt sorunu dediğiniz şey tam olarak nedir? Anayasamızda Türk ve Kürtler için ayrı maddeler mi var? Hakim karşısına çıktığınızda Kürtlere 10 katı ceza mı veriliyor? Vergi dairesine gittiğinizde 10 katı vergi mi alıyorlar? Kürt çocukları okumak istediğinde, üniversitenin kapısından mı çevriliyorlar? Bu ülkede çalışıp para kazanmak isteyen hangi Kürde devlet engel oldu? Meclis'e dönüp baktığımızda terör örgütüne bu kadar ilişikli bir parti olmanıza rağmen 50 vekille temsil hakkına sahipsiniz. AK Parti ve CHP'ye baktığımızda Kürt siyasetçiler var. İYİ Parti'de dahi Kürt siyasetçiler var. Her arenada temsil hakkınız var. Çözüm çözüm dediğiniz şey nedir? Siz partiniz adına soruyorum ben; HDP, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden toprak koparmak istiyor mu, özerk bir devlet kurmak istiyor mu istemiyor mu?"

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal