Marmara ve Karadeniz Bölgesi’nde yaşayanlar dikkat: Yarından itibaren gök gürültülü sağanak yağış geliyor! Meteoroloji uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 18 Ağustos ile 22 Ağustos 2022 tarihlerini kapsayan bir hava durumu tahmin raporu yayımladı. Rapora göre Marmara ve Karadeniz Bölgesi’nin genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Detaylar haberimizde...

19.08.2022-09:19 - (Son Güncelleme: 19.08.2022-12:22) Marmara ve Karadeniz Bölgesi’nde yaşayanlar dikkat: Yarından itibaren gök gürültülü sağanak yağış geliyor! Meteoroloji uyardı

Türkiye’nin bazı bölgelerinde bir kaç gün önce etkili olan sağanak yağışlar bu hafta sonu tekrar gerçekleşebilir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 18 Ağustos ile 22 Ağustos 2022 tarihlerini kapsayan hava durumu raporuna göre Marmara Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi’nin genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yetkililer aynı zamanda Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayan vatandaşları yüksek sıcaklıklara karşı tedbirli olmaları uyarısını yaptı.

Meteoroloji uyardı

Meteorolojinin hava tahminlerine göre İstanbul başta olmak üzere ülkenin batı kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Aynı zamanda Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayan vatandaşları yüksek sıcaklıklara karşı tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

Meteoroloji konu hakkında yaptığı açıklamasında  "Bölgemiz genelinde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle; güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir" sözleri yer aldı. 

Meteoroloji hava durumu

19 Ağustos 2022 Cuma hava durumu

Marmara ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken Ege, Akdeniz ve İç anadolu mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

20 Ağustos 2022 Cumartesi hava durumu

Karadeniz Bölgesi’nde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği ifade edildi.

21 Ağustos 2022 Pazar hava durumu

Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde ve çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken Doğu Karadeniz bölgesinde sağan yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

22 Ağustos 2022 Pazartesi hava durumu

Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz Bölgesi, Ardahan, Artvin, Hatay ve Osmaniye'de gök gürültülü sağanak yağış beklenirken diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal