HDP'de Temelli Krizi: Geri Adım Attı!

HDP'nin Kılıçdaroğlu'na verdiği ''muhatap İmralı'' cevabıyla başlayan gerilim, medya aracılığıyla verilen mesajlarla yumuşatılmaya çalışılıyor.

22.09.2021-10:22 - (Son Güncelleme: 22.09.2021-14:23) HDP'de Temelli Krizi: Geri Adım Attı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kürt sorununun çözümü için muhatap olarak HDP’yi göstermesinin ardından eski Eş Genel Başkan Sezai Temelli’den gelen “İmralı” çıkışı, HDP yönetiminin tepkisini çekti. Temelli’nin HDP’yi zor durumda bıraktığını kaydeden parti yönetimi, duyulan rahatsızlığı kendisine de iletti. HDP yönetimi ayrıca partililerden 27 Eylül’deki “tutum belgesi” açıklamasına kadar bu konuda açıklama yapmamasını istedi.

TEMELLİ İKNA EDİLDİ

HDP'li Sezai Temelli, CHP'nin yayın organı halk TV'nin yayın yönetmeni tarafından dönüşe ikna edildi. Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın sorularını yanıtlayan Temelli "Bu kişisel görüşümdür" dedi. Ancak, yine de HDP'yi aktörlerden biri olarak nitelendirdi.

ÇÖZÜMÜN ADRESİ TBMM'DİR

HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da devreye girerek Temelli'ye ayar verdi. Selahattin Demirtaş'ın sosyal medya hesabından paylaştığı tweetlerde "Benim bildiğim HDP, Kürt sorunu dahil olmak üzere, Türkiye'nin tüm sorunlarının çözümüne taliptir, irade sahibi siyasi bir aktördür ve elbette muhataptır. Çözümün adresi de doğal olarak TBMM'dir' ifadelerine yer verdi.

MEŞRU MUHATTAB HDP'DİR

Halk TV tekrardan devreye girerek Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştirdi. Halk TV internet sitesi yazarı Fikret Bila, Kılıçdaroğlu'nun "İmralı da Kandil de muhatabımız değildir. Meşru muhattap HDP'dir'' dediği ifadelerini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal