HDP Önündeki Eylemde Baba Evladına Kavuştu: Evlat Hasreti Bitecek

HDP önünde eylem yapan ailelerden birinin daha evladı teslim oldu. Haberi alan baba Cemal Ertaş, 9 aydır evladına hasret çektiğini söyledi.

08.07.2020-12:44 - (Son Güncelleme: 08.07.2020-12:29) HDP Önündeki Eylemde Baba Evladına Kavuştu: Evlat Hasreti Bitecek

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlayan eylem yaklaşık olarak 10 aydır devam ederken, 13 aile başlatılan eylem neticesinde çocuklarına kavuştu.

Yaklaşık olarak 9 ay önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Ramazan Ertaş geçtiğimiz gün güvenlik güçlerine teslim oldu. 

Ertaş'ın teslim olmasıyla birlikte evladına kavuşan aile sayısı 14'e yükselirken, baba Cemal Ertaş konuyla ilgili açıklamada bulundu. Oğlunun teslim olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Ertaş, "9 aydır evlat hasreti çekiyordum ve bu hasret bitecek, çok mutluyum." dedi.

Güvenlik güçlerine teslim olan Ramazan Ertaş'ın önümüzdeki saatlerde ailesi ile buluşması bekleniyor. 

Öte yandan her teslim olma haberi eylemlerine devam eden ailelerin umudunu daha artırıyor. Aileler evlatlarına teslim olması yönünde haber göndermeye devam ediyor.

NE OLDU?

21 Ağustos tarihinde Diyarbakır'da yaşayan Mehmet Akar bir anda ortada kayboldu. Akar'ın annesi Hacire Akar, olaydan bir gün sonra HDP Diyarbakır İl Binası önüne geldi ve oğlunun HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyledi. Bina önünde eyleme başlayan Akar'ın evladı Mehmet Akar eyleminin 3'üncü gününde ortaya çıkarken, mahkeme tarafından ev hapsine çarptırıldı. Bunu üzerine çocukları kayıp olan annelere seslenen Hacire Akar'ın çağrısına kulak veren aileler 3 Eylül'den itibaren HDP Diyarbakır İl Binası önünde eylemlerine devam ediyor. Şimdiye kadar 14 aile evladına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal