HDP, KHK'lı Adaylara Mazbata Verilmeyen Yerlerde Seçimin Tekrarlanmasını İsteyecek

YSK'nın KHK ile ihraç edilen adaylara mazbata verilmeyeceğini açıklamasının ardından HDP'den de bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada bu yerlerde seçimin tekrarlanmasının isteneceği açıklandı.

11.04.2019-15:00 - (Son Güncelleme: 11.04.2019-14:54) HDP, KHK'lı Adaylara Mazbata Verilmeyen Yerlerde Seçimin Tekrarlanmasını İsteyecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçimleri önde bitiren, fakat KHK ile ihraç edildiği için mazbatası verilmeyen başkanlarla alakalı kararını verdi. Buna göre, seçimleri kazanan, fakat KHK ile ihraç edilen başkanlara mazbata verilmeyecek. Bu adayların seçimi kazandıkları yerlerde yarışı ikinci basamakta tamamlayan kişilere mazbata verilecek. Kararın sonrasında harekete geçen Halkların Demokratik Partisi (HDP), "Bu yerlerde seçimin tekrarlanmasını talep edeceğiz" biçiminde açıklama yaptı.

HDP, YSK'nın KHK'li adaylara mazbata vermeme kararına itiraz edeceğini duyurdu. YSK önünde açıklama yapan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, bu yerlerde seçimin tekrarlanması için başvuru yapacakların açıkladı.

4 BAŞKAN KHK İLE İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Diyarbakır'da Bağlar Belediye Başkanlığı seçiminde en fazla oyu alan HDP'li Zeyyat Ceylan, öğretmen olarak vazife yaparken çıkarılan KHK ile ihraç edilmişti. Gene Van Tuşba'da seçimi kazanan Yılmaz Berki, Edremit'te Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Çaldıran'da Leyla Atsak'ın KHK ile ihraç edildiği belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal