Hazırlıklar tamam: İstanbul'un fethi kutlamaları Başkan Erdoğan’ın katılımı ile başlayacak

29 Mayıs İstanbul’un fethinde çifte mutluluk yaşanacak. İstanbul’un fethinin 569. yılı kutlanırken bir yandan da Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde ilk fidanlar dikilecek.

29.05.2022-12:21 - (Son Güncelleme: 29.05.2022-12:28) Hazırlıklar tamam: İstanbul'un fethi kutlamaları Başkan Erdoğan’ın katılımı ile başlayacak

Bir süredir üzerinde çalışılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için bugün saat 16.00’da fidan dikim töreni yapılacak. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılacak. Fidan ekim töreninde aynı zamanda İstanbul fethinin 569.yılı kutlanacak. 

Törene Devlet Bahçeli’de Katılacak

İstanbul’un fethi ile Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi fidan dikme töreni için hazırlılar günler öncesinden başladı. Büyük kutlamaya Başkan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum katılacak. 

Megakent millet bahçesine kavuşuyor

Günler öncesinden yapılan hazırlıklarda özellikle İstanbul'un fethinin kutlamaları için de bir sahne kuruldu. Etkinliğin düzenleneceği alana çok sayıda bariyer yerleştirildi. Kutlama programında; Esat Kabaklı ve Yücel Ersen sahne alacak, aynı zamanda Mehter takımı ve yeniçerilerde İstanbul’un fethi kutlamasında yer alacak. Türk Yıldızları’nın ise bu kapsamda gösterisi yapması bekleniyor. Öncelikler Fethi kutlamaları yapılacak ardındansa Millet Bahçesi'nde fidan dikim töreni gerçekleştirilecek. Bu fidan dikim törenin için örnek bir bahçe de oluşturuldu.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi

145 bin 300 ağaç dikilecek

Yaklaşık 5 milyon 061 bin metrekarelik Atatürk Hava Limanı’na kurulacak olan Millet Bahçesi’ne 145 bin 300 ağaç dikilmesi planlanıyor. Aynı zamanda bahçeye, 2 bin kişilik seyirci kapasitesi bulunan spor salonu yapılacak. Teknolojiyle ilgilenen gençler için ise yazılım üniteleri ve bilim merkezleri yer alacak. 

İlk etap 2023'ün Mayıs ayında açılacak

Dünyanın en büyük şehri olması planlanan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin ilk etabının 2023 Mayıs ayında açılması planlanıyor. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal