Hazırlıklar neredeyse tamamlandı: Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi hizmete giriyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı’nda hizmete girecek olan Millet Bahçesi konusunda, “Dünyada 5'inci, Türkiye'de 1'inci, çok yakında!” sözlerine yer verdi. Kurum'un verdiği bilgiye göre altyapının yüzde 95'i biterken, 9 ayrı noktadan girilecek parkta, seralar-bostanlar olacak, dere akacak. İşte ayrıntılar...

24.01.2023-10:23 - (Son Güncelleme: 24.01.2023-17:25) Hazırlıklar neredeyse tamamlandı: Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi hizmete giriyor

Resmi sosyal medya hesabından yapım çalışmalarının sona geldiği Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ile ilgili son durumu paylaşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  "Dünyada 5'inci, Türkiye'de 1'inci, çok yakında!" ifadeleriyle bir paylaşımda bulundu. Bakan Kurum’un paylaştığı videoda verilen bilgiye göre Mayıs 2022'de çalışmaları başlayan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde şu anda altyapı imalatlarının yüzde 95'ine yakını bitmiş durumda. Yolların yüzde 90'a yakını tamamlandı. Yeşil alanda ağaç dikim faaliyetlerine devam ediliyor.

Dünyada 5. sırada

Bakan Kurum'un, paylaştığı videoda, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin, 2 milyon metrekare alan üzerine kurulu, yeşil alanı bol, içinde sosyal donatıları, 70 bin metrekareye yakın kapalı alanları ve sosyal donatıları olan büyük bir şehir parkı olacağı vurgulandı. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin, dünyada bu büyüklükte beşinci sırada, Türkiye'nin de en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyacağı belirtildi.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi

Yapay dere olacak

Videoda Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne ait ayrıca şu bilgilere yer verildi: Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne 9 ayrı noktadan girilebilecek. Bu girişlerde seralar ve bostanlar olacak. Bu seralarda doğal ürünler yetiştirilebilecek. Vatandaşlar isterlerse buradan doğal ürünler temin edebilecek. Güney-kuzey yönünde yaklaşık 2 buçuk kilometre uzunluğunda Ab-ı Hayat Suyu denilen bir yapay dere bulunacak. Ayrıca dere kenarlarında seyir terasları, burada piknik yapılabilecek alanlar, dinlenme alanları oluşacak.

Bisiklet ve yürüyüş yolları bulunacak

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Güney-Kuzey istikametinde 2.5 kilometrelik bir uzunluğa sahip olduğu için bu uzunlukta da bisiklet ve yürüyüş yolları bulunacak. Ayrıca millet bahçesindeki bütün çalışmalar bittiği zaman oyun alanları, tenis kortları, basket, voleybol sahaları, kay-kay pistleri, sosyal tesislerdeki sergi sarayları, aş evi, kütüphaneler, millet kıraathaneleri yer alacak. Yine seyir terasları, gezinti alanları, insanların dinlenebileceği sosyal alanlar oluşturulacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal