Hazırlık Komisyonu Semra Güzel İçin Karar Vermek Üzere Toplanacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Hazırlık Komisyonu HDP Diyarbakır milletvekili Güzel için karar vermek üzere yarın toplanacak.

02.02.2022-17:33 - (Son Güncelleme: 02.02.2022-17:37)

Teröristle fotoğrafları ortaya çıkan ve gündeme düşen HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığıyla ilgili Meclis’te oluşturulan Hazırlık Komisyonu, çalışmalarını neredeyse tamamladı.

HAZIRLIK KOMİSYONU TOPLANIYOR

Anayasa-Adalet Karma Komisyonu da Hazırlık Komisyonu’nun raporuna göre Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmayacağı yönündeki kararı yarın verecek.

Hazırlık Komisyonu, yarın saat 14.00’te toplanacak.


İKİ AYRI DOSYADAN YARGI SÜRECİ BAŞLAYACAK

Karma Komisyon’un dokunulmazlığın kaldırılması yönünde karar alması halinde Güzel ile ilgili son söz Meclis Genel Kurulundan gelecek.

Genel Kurul’da yapılacak olan oylama sonucunda dokunulmazlığın kaldırılması kararı çıkması halinde de Güzel ile ilgili iki ayrı dosyadan yargı süreci başlayacak. 

SAVUNMA YAPMADIĞI AÇIKLANDI

Diğer taraftan Semra Güzel’in, Hazırlık Komisyonu’nda henüz savunma yapmadığı açıklandı.

Karma Komisyonun önceki gün yapmış olduğu toplantısında Güzel’in yerine HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki’nin savunma yapmak istediği fakat kendisinin de Hazırlık Komisyonu üyesi olması nedeniyle bu talebinin kabul edilmediği açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal