Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den turizm sektörüne ilişkin açıklama: Hedefi geçeceğiz!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kabine Toplantısından önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Nebati, önümüzdeki ay otellerde yer olmayacağını ifade etti.

26.04.2022-12:24 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-13:59) Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den turizm sektörüne ilişkin açıklama: Hedefi geçeceğiz!

Nureddin Nebati, turizmle ilgili beklentilerinin çok olumlu yönde gittiğinisöyleyerek, "Turizmde 45 milyon turist 35 milyar dolar gelir hedefimizi geçeceğimize inanıyorum." dedi.

Türkiye'deki işletmelerin yüzde 15'i kullanıyor

Nebati, turizm sezonunun start almasıyla birlikte VISA ve Mastercard engellemeleri sebebiyle Rus turistlerin yapacakları harcamalarda herhangi bir sorun yaşanmasını beklemediklerini aktararak, "MIR ve TROY var. TROY'u yurt dışında kullanamıyorlar ama MIR kart çok iyi kullanılıyor ve katlamalı gidiyor. MIR kartta herhangi bir sorun yaşamayacaklar." şeklinde konuştu.

Ülkemizde bulunan işletmelerin MIR kart kullanım oranının yaklaşık olarak yüzde 15’i bulduğunu belirten Nebati, bankaların da bu yönde çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den turizm sektörüne ilişkin açıklama: Hedefi geçeceğiz!

İstanbul'da otellerde mayıs doluluk oranı yüzde 92

Bakan Nebati, İstanbul'daki otellerin bu ay ve önümüzdeki Mayıs ayındaki doluluk oranlarıyla alakalı bilgiler vererek, şöyle dedi:

"Şu anda İstanbul'da otellerde mayıs ayı doluluk oranı yüzde 92. Nisanda yüzde 68 civarında gidiyor şu anda. Yani önümüzdeki ay İstanbul'da otellerde yer bulunamayacak. Mayısta İstanbul'da otellerde yer bulunamayacak. Araplar da gelmeye başladı. Suudiler de gelmeye başlar.” 

Bu seneye dair turizm sezonuyla ilgili şahsi görüşlerine de yer veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Turizmle ilgili beklentilerimiz çok iyi. Ben turizmde 45 milyon turist 35 milyar dolar gelir hedefimizi geçeceğimize inanıyorum. Harcamalar artıyor, gelenler fazla kalıyor. Şu anda otelleri 2-3 ay kapatanlar var." ifadelerini kaydetti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal