Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ABD'ye gitti: Türkiye'nin yatırım potansiyelini aktardık!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Amerika Birleşik Devletleri’ne ait şirketlerin önemli yetkili isimleriyle buluştu. Kritik temasların yapıldığı görüşmede Nebati, "Devreye aldığımız uygulamalar ile ülkemizin ekonomik görünümü hakkında bilgiler vererek Türkiye'nin yatırım potansiyelini detaylıca aktardık." dedi.

20.04.2022-14:49 - (Son Güncelleme: 20.04.2022-14:49) Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ABD'ye gitti: Türkiye'nin yatırım potansiyelini aktardık!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ABD'nin üst düzey şirketlerinin önde gelen temsilcileriyle görüşme gerçekleştirdi. G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ile uluslararası şirketlerin "bahar toplantıları"na katılım sağlamak amacıyla ABD'ye giden Nebati, sosyal medya platformu Twitter hesabı üzerinden Washington'daki temaslarla alakalı bilgiler paylaştı. 

Türkiye'nin potansiyelini anlattık

Bakan Nebati, ABD Ticaret Odasının organize ettiği yuvarlak masa toplantısında Birleşik Devletler’in önemli şirketlerinin üst düzey isimleriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Devreye aldığımız uygulamalar ile ülkemizin ekonomik görünümü hakkında bilgiler vererek Türkiye'nin yatırım potansiyelini detaylıca aktardık." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ABD'ye gitti: Türkiye'nin yatırım potansiyelini aktardık!

G20 Yükselen Piyasa Ekonomileri Toplantısı'na da katılım sağladıklarını belirten Nebati, "Jeopolitik şoklar, yüksek emtia, gıda ve enerji fiyatlarının yanı sıra küresel finansal koşulların ekonomik etkilerinin ele alındığı görüşmede, kırılganlıklara karşı ortak çabanın ve küresel iş birliğinin önemini vurguladık." ifadelerini kullandı.

Göç konusunda Erdoğan'ın tavsiyesi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son günlerde gündemi fazlasıyla meşgul eden zorla yerinden edilme ve göç hususunda ise sistematik bir görüşün getirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G20 çerçevesinde bir çalışma ekibi oluşturulması tavsiyesini tekrarladıklarını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal