Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Türkiye'nin ATM Merkezi (TAM) Projesi 5 bin 200 ATM ile Türkiye genelinde hizmet veriyor!"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2023 yılında başlattıkları Türkiye'nin ATM Merkezi (TAM) Projesi'nin, bugün itibarıyla 5 bin 200 ATM ile Türkiye'nin 81 ilinde hizmet veren bir sistem haline geldiğini açıkladı. Şimşek, projenin tamamlanmasıyla birlikte TAM'a üye olan tüm bankaların optimize edilmiş ATM sayılarının 19 bine ulaşacağını belirterek, bu projenin orta vadede 500 milyon dolara kadar tasarruf sağlamayı hedeflediğini ifade etti.

21.02.2024-14:54 - (Son Güncelleme: 21.02.2024-16:46) Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: “Türkiye'nin ATM Merkezi (TAM) Projesi 5 bin 200 ATM ile Türkiye genelinde hizmet veriyor!"

DHA'nın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin ATM Merkezi (TAM) Projesi'nin meyvelerini vermeye başladığını duyurdu. Kamu bankaları ve kamu katılım bankalarının dahil olduğu projenin 2023 yılında başlatıldığını belirten Bakan Şimşek, Türkiye'nin 81 ilinde 5 bin 200 ATM ile hizmet veren bir sistem haline geldiğini ifade etti. Şimşek, projenin tamamlanmasıyla birlikte TAM'a üye olan tüm bankaların optimize edilmiş ATM sayılarının 19 bine ulaşacağını ve projenin orta vadede 500 milyon dolara kadar tasarruf sağlamayı hedeflediğini belirtti. Projenin, Türkiye'de bankacılık alanında dışa bağımlılığı azaltarak verimliliği artırmayı amaçladığı vurgulandı.

Tasarruf projesi açıklandı

Mehmet Şimşek, Bakanlık olarak Türkiye'de bankacılık alanında dışa bağımlı donanım ve yazılım ihtiyaçlarını optimize ederek verimliliği artırmaya yönelik birçok yeniliğe imza attıklarını ifade etti. Şimşek, bu kapsamda hayata geçirilen projelerden biri olan Türkiye'nin ATM Merkezi (TAM) Projesi'nin, Türkiye genelinde 5 bin 200 ATM ile hizmet veren bir sistem haline geldiğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla üye olan tüm bankaların optimize edilmiş ATM sayılarının 19 bine ulaşmasının hedeflendiğini ve orta vadede 500 milyon dolara kadar tasarruf sağlanmasının öngörüldüğünü açıkladı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal