Hazine ve Maliye Bakanı: Döviz Kurları Spekülatörlerini Tespit Ettik

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den altyapı yatırımları ve döviz kurlarına ilişkin yeni açıklamalar geldi. İşte Bakan Nureddin Nebati'nin yaptığı son dakika açıklamaları.

23.12.2021-14:19 - (Son Güncelleme: 23.12.2021-16:38)

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den döviz kurları ile ilgili çok çarpıcı açıklamalar geldi. Bakan Nureddin Nebati, Türkiye'nin altyapı yatırımlarını tamamlamış olduğunu ve artık ülkenin zenginliğinin milletin cebine yansıyacağını bildirdi. 'Kredi Garanti Fonu'ndan kredi çekip, gidip dolara yatıranları tespit ettik. Belli gruplara gitmiş krediler. Buna meydan vermeyeceğiz artık' şeklinde konuşan Bakan Nebati, dövizdeki hareketliliğin 'içerideki hainler ve spekülatörlerden' şeklinde ifadeler kullandı. Türk lirasını teşvik etmek ve dövizdeki temelsiz yükselişleri önlemek amacı ile uygulamaya konulmuş olan 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı' ürününde iki günü geride bıraktık. Vatandaşlar dün de dövizlerini bozdurarak, yeni mevduat hesabına katılmak üzere bankalara hücum etti. Bir diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati döviz kurları ile ilgili gündem yaratacak olan çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

BAKAN NEBATİ: DÖVİZ KURLARI KÖPÜKLERİNİ ATIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 'Döviz hesaplarından TL vadeli hesaplara dönülmesi halinde, Merkez Bankası mevduat ve katılım fonu desteği sağlayacaktır. Bakanlığımız da vadeli getiri tutarı ile kur karşılığı arasındaki farkı karşılayacaktır' dedi. 'Ekonomi rakam işi, güven işi, istikrar işi, beklenti işi. Döviz kurlarında köpükler gitti. Gerçek fiyatlamalar oluşuyor' diyerek, örtülü faiz artışı iddialarına yönelik ifadeler kullandı

KUR KORUMALI MEVDUAT HESABI NEDENİYLE HAZİNENİN YÜKÜ FAZLA OLMAYACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün AK Parti Meclis grubunda ekonomiye ilişkin yeni politikaları ile alakalı olarak bir sunum yaptı. Bakan Nureddin Nebati, kur korumalı mevduat hesabı nedeni ile hazinenin yükünün fazla olmayacağını belirterek 'Döviz artışından hazineye gelecek yük ile mevduat hesabından kaynaklanan yük kıyaslanamaz bile! Döviz kurunun bir lira artması, hazineye daha fazla yük getiriyor' şeklinde konuştu.

nurettin nebati

HAREKETLİLİK İÇERİDEKİ HAİNLER VE SPEKÜLATÖRLERDEN KAYNAKLANIYOR

Bakan Nureddin Nebati, Türkiye'ye dışarıdan gelen ve gelecek olan her türlü saldırıyı önleyecek güçte olduklarını, dövizde son günlerde yaşanmakta olan hareketliliğinin 'içerideki hainler ve spekülatörlerden' kaynaklanıyor olduğunu ifade etti. Bakan Nureddin Nebati, Türkiye'nin altyapı yatırımlarını tamamladığını ve bu nedenle önümüzdeki süreçte artık ülkenin zenginliğinin milletin cebine yansıyacak olduğunu ifade etti.

DÜRÜST ÇALIŞANA ŞEFKAT GÖSTERİLECEK, STOKÇULARA İSE HESAP SORULACAK

Dürüst çalışanlara devletin şefkatli yüzünü göstereceklerini fakat 'stokum yok' diye beyanname verip, sonradan stokçuluk yaptıklarını tespit ettiklerinden hesap soracaklarını ifade eden Bakan Nureddin Nebati, bundan sonra gerçekten üretim yapacaklara kredi imkânı sağlayacaklarını ifade etti.

KREDİ GARANTİ FONU'NDAN KREDİ ÇEKİP DOLARA YATIRANLARI TESPİT ETTİK

Bakan Nureddin Nebati 'Kredi Garanti Fonu'ndan kredi çekip, gidip dolara yatıranları tespit ettik. Belli gruplara gitmiş krediler. Buna meydan vermeyeceğiz artık' şeklinde ifadeler kullandı. Yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacaklarını, Merkez Bankasının belirlemiş olduğu faiz oranlarının altında kredi verilecek olduğunu bildiren Bakan Nureddin Nebati 'Düzeltmemiz gereken bazı ufak konular kaldı. Dikkatli olmamız gereken alanlar var. Bunlara karşı da her türlü senaryomuz hazır' şeklinde ifadeler  ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal