Hazar Denizi'nin güvenliği Türkiye’ye mi emanet ediliyor?

Kazakistan ve Türkiye heyetleri, bir araya gelerek Hazar Denizi'nin güvenliğinin sağlanması konusunda iş birliği sağlanıp sağlanamayacağına ilişkin görüşme gerçekleştirdi. Önemli gelişmeler elde edildi.

19.03.2024-12:08 - (Son Güncelleme: 19.03.2024-12:08)

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Çingis Arinov, başkent Astana'da Milli Savunma Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı başkanlığındaki Türk heyeti ile bir araya geldiklerini duyurdu.

Önemli bir görüşme gerçekleştirildi!

Kazakistan ve Türkiye heyetleri, bir araya gelerek Hazar Denizi'nin güvenliğinin sağlanması konusunda iş birliği sağlanıp sağlanamayacağına ilişkin görüşme gerçekleştirdi

Haber7’den ulaşılan bilgilere göre, Milli Savunma Bakanlığına bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) Genel Müdürü Behçet Karataş'ın da yer aldığı görüşmede, denizde güvenliğin sağlanması ve acil durumlara müdahale edecek gemiler ile kaynakların muhafaza edilmesi konularında iş birliği değerlendirilmesi yapıldığı ifade edildi.

‘‘Türkiye önemli ve güvenilir bir ülke!’’

Savunma sanayi alanında önemli bir yol kaydeden Türkiye'nin güçlü ve güvenilir ortak olduğunu belirten Kazakistan Bakanı Arinov, gemi yapımı alanındaki iş birliğinin ikili ilişkilerdeki önemli unsur olabileceğini bildirdi.

Kazakistan ile Türkiye iş birliğine gitti!

Kazakistan ve Türkiye heyetleri, bir araya gelerek Hazar Denizi'nin güvenliğinin sağlanması konusunda iş birliği sağlanıp sağlanamayacağına ilişkin görüşme gerçekleştirdi

Arinov, Hazar Denizi'nin Kazakistan tarafına ait kısımlarda acil durumlara anında müdahale edebilecek "Profesyonel acil kurtarma servisi" oluşturmayı düşündüklerini söyledi ve böylelikle, Hazar Denizi'nde güvenliğin sağlanması, petrol sızıntılarına, gemi kazalarına ve yangınlara müdahale ile kurtarma çalışmaları gibi denizde ve karada çeşitli operasyonların ivedilikle yapılabileceğini kaydetti. Türk tarafının söz konusu servisin görevlerine uygun modern teknolojileri sunduğu görüşmede Hazar Denizi'nde güvenliğin sağlanması alanında karşılıklı iş birliği konusunda anlaşmaya varıldı.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal