Hayvancılıkla Uğraşanların Yüzü Gülecek: Muş'ta Hayvan Yetiştiricilerine 17 Milyon Lira Destek

Hayvancılık ve tarıma ilgiyi artırmak için çalışmalar yapan hükümet, Muş’ta küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin yüzünü güldürecek destek paketini açıkladı. İşte detaylar…

04.10.2021-11:42 - (Son Güncelleme: 04.10.2021-12:21)

Bir süredir çalışmaları devam edeni tarım ve hayvancılığı artırmak için teşvik olarak hazırlanan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü, küçükbaş hayvan yetiştirmek isteyenler 17 milyon lira destek sağlanacağını belirtti. 

MUŞ’TA KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRENLERE 17 MİLYON DESTEK

Tarım ve hayvancılıkla ilgilenenlerin yüzünü güldüren haber Muş Tarım ve Orman Müdürü Aydın’dan geldi. Aydın, Muş’ta hayvancılığın oldukça önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirterek, küçükbaş hayvancılık yapacaklara 17 milyon lira destek verileceğini belirtti. 

Geçtiğimiz günlerde tarım ve hayvancılık ile ilgilenenlerin beklediği haber Cumhurbaşkanlığından geldi. Alınan kararda 550 bin küçükbaş hayvan için 17 milyon lira destek verileceğini ifade eden Muş Tarım ve Orman Müdürü Aydın, ‘Bakanlığımız özellikle sürü büyütmeye destek vermektedir. Sürü büyütme projesi kapsamında bir hayvan için 100 lira ilave destek veriyoruz. Küçükbaş hayvancılık yapan 3 bin 700 besiciden bu yıl 1 bin 700'ü aldığı ilave destekle küçükbaş hayvan sayısını 54 bin artırdı. Bu oran yüzde 50'ye tekabül ediyor. Ekonomiye büyük katkı sunuyor’ şeklinde konuştu. 

Küçükbaş hayvancılığa devlet desteği

120 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN İÇİN DESTEK ALDI

Hayvancılığın Muş’ta oldukça önemli bir geçim kaynağı olduğunun altını çizen Aydın, ‘Çiftçilerimiz bu yıl sürülerini büyüttü. Biz de desteklerimize devam ediyoruz. Dişi hayvanlarını büyüten çiftçilerimizi, bakanlığımız tarafından geliştirilen sistemle otomatik olarak destekliyoruz’ ifadelerini kullandı. Yapılan açıklama sonrası Muş’un merkezine bağlı Sungu beldesinde hayvancılık yapan Nasır Çiftçi de Sürü Büyütme Projesi kapsamında 120 küçükbaş hayvan için destek aldığını dile getirdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal