Hayvan satışına son bu haber yüzleri güldürdü! Petshop vitrinlerinde kedi ve köpekler kaldırıldı

Son dönemlerde sıklıkla üzerine konuşulan hayvan hakları üzerine yeni düzenleme geldi. Petshoplarda ki hayvan satışlarını dur diyenler için sevindirici haber geldi. Resmi Gazete üzerinde duyurulan haber üzerine hayvan satışlarına yasak geldi.

14.07.2022-19:27 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-19:27) Hayvan satışına son bu haber yüzleri güldürdü! Petshop vitrinlerinde kedi ve köpekler kaldırıldı

14 Temmuz 2022 tarihinde Resmi Gazete'de duyurulan habere göre petshoplarda hayvan satışına son verildi. Petshoplarda vitrinlere konularak satışı yapan kedi ve köpekler üzerinden para kazanmak artık hayal oldu. Bunun üzerine petshop işletmeleri hayvan satışını nasıl ve nereden yapacaklarını araştırmaya başladı.

Hayvanlar çiftliklerde tutulacak

Satılmak istenen hayvanlar petshop sahiplerinin belirlediği çiftliklerde tutulmasına karar verildi. Hayvanların denetimleri ise Tarım ve Orman İl Müdürlükleri tarafından yapılması belirlendi. 

Vitrinde satış yapanlara 2.043 TL para cezası 

Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesi halinde petshoplarda hayvan satışına son verildi. Bunun üzerine alınan kararla beraber uygulamaya uymayan ve hayvan satışına devam edenler için 2 bin 43 TL para cezası ödenmesine karar verildi. 

Petshop hayvan satışı yasaklandı

Bugün itibariyle vitrinden kaldırıldılar

14 Temmuz 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla beraber bugün yeni kararlar alındı. Petshop mağazalarında vitrine satışı için konulan kedi ve köpeklerin kaldırılmasıyla satışları yasaklandı. 

''Vitrinden kalkarsa, merdiven altına iner"

Evcil hayvan mağazası sahibi Okan Alp, yasağın kendilerine kötü yansıdığını ifade ederek "Dükkanı boşalttık. Kedi ve köpek satışının yasaklanmasının sonucu kötü olacak, merdiven altına inecek. Burada hayvanları veteriner kontrol edip veriyordu. İnternetten satış yapılacak. Fakat köpeğe bir şey olduğunda karşında muhatap bulamayacaksın. Sonuçları daha kötü olacak. Müşteri katalogdan bakacak, beğenecek. Sipariş üzerine köpek getireceğiz, faydalı bir uygulama değil." ifadelerini kullandı. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal