Van'da evlat nöbetindeki anne yürekleri yaktı: "Bayram geldi gitti, hep gözümüz yolda"

İstanbul'da bundan sekiz sene önce 17 yaşındaki oğlu Yetiş dağa kaçırılan Saliha Mert, evlat nöbetinin 40. haftasında yaptığı açıklamalarla yürekleri dağladı. İşte, annelerin hasretle devam eden evlat nöbetleri...

14.07.2022-19:35 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-19:35)

Evlatlarını PKK'nın kaçırdığı aileler Van'da evlat eylemlerine devam ediyor. Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan aileler, ellerine Türk bayrağı ve evlatlarının fotoğraflarını alarak seslerini duyurmaya çalıştı.

HDP binası önüne kadar gelen ailelere polis güvenlik önlemiyle destek oldu. Aileler, HDP binası önünde "Kahrolsun PKK, iş birlikçe HDP", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" gibi sloganlar attı.

Yüksek sesli müziğe para cezası uygulandı!

HDP İl Başkanlığı binasının önünde toplanan ailelerin sesini bastırmak amacıyla müzik açıldı. Belediye Zabıtasından ekipler çalınan müzik ile ilgili ölçüm yaparak, müziğin yüksek sesli olduğunu belirledi. Yapılan ölçüm sonucunda daha önce de olduğu gibi para cezası uygulandı.

 evlat nöbeti

"Bayram geldi gitti, hep gözümüz yolda"

İstanbul'da sekiz sene önce oğlunun PKK'nın kaçırdığı Saliha Mert gözyaşlarına hakim olamadı. Acılı anne, "Yetiş Mert'in annesiyim. 8'inci seneye girdi. Bayram geldi gitti hep gözümüz yolda. Çalan telefona, çalan kapıya koşuyoruz, belki Yetiş'imden bir haber alırım diye. Maalesef 8 senedir sadece ölümünü bana söylemişler. Biz anneler kararlıyız. Benim oğlum 17 yaşındaydı. Benim oğlum dağa gitmiş olabilir başka çocuk gitmesin. Başka yuva yıkılmasın. O yuvaya ateş düşmesin" sözleriyle yürekleri yaktı.

 vanda evlat nöbeti

"Kandil'in yolunu kapattık"

Mert, "Belki oğlum geri gelmeyebilir ama başka annelerin canı yanmasın. HDP'yi bitirmeden durmayacağız. Başka evlat gitmeyecek ben buna seviniyorum. Biz onların Kandil yolunu kapatmışız. Başka çocuk gitmiyor, başka anneler gözyaşı dökmüyor. Başka gözler yollarda kalmıyor. Benim gözüm ölene kadar yolda kalacak. Yetiş'imi bekleyeceğim"  dedi.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal