Hayvan Hakları Yasasında Son Durum Nedir? AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Açıkladı!

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Hayvan haklarının korunmasına dair düzenleme ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

07.06.2021-16:26 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-16:26) Hayvan Hakları Yasasında Son Durum Nedir? AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Açıkladı!

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde basın mensuplarının, hayvan haklarının korunmasına dair düzenlemeye yönelik sorularına cevap verdi..

Konuya dair çalışmaların uzun süredir sürdüğünü ve daha önce kurulan araştırma komisyonunun çalışmalarını tamamladığını anımsatan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bütün taraftarlara görüşmelerin yapıldığını ve bütün paydaşların görüşlerinin alındığını ifade etti.

HAYVAN HAKLARI YASASI İLE İLGİLİ KONUŞTU

Komisyonun raporunu meclisini sunduğunu ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sözlerine şu şekilde devam etti:

''Geçtiğimiz hafta MKYK toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımız bunun bir an önce gündeme alınması talimatını verdi ve bugün son halini MYK'da sunacağız. İnşallah en kısa sürede, hayvanlarla ilgili çalışmalarımızı, onları korumakla ilgili, hayvanlarla insanların ilişkilerini düzenleyen, onları eşya ve mal olmaktan, nesne olmaktan çıkaran, onların da temel yaşam haklarını, onların duygularını, onların bizimle beraber yaşayan dostlarımız olduğunu temele alarak bir düzenlemeyi, Türkiye Büyük Millet Meclisine getireceğiz.'' dedi ve konuşmasına devam etti.

MECLİS TATİLE GİRMEDEN GÖRÜŞMELER BAŞLAYACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, düzenlemenin TBMM'ye ne zaman getirileceğine dair soruya karşılık, ''Bugünkü görüşmeden sonra önümüzdeki günlerde ilgili komisyona havale edilecek. İlgili komisyon çalışmaları tamamlandıktan sonra da Meclis tatile girmeden Genel Kurulda görüşmelerine başlanacak.'' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal