Hayvan Hakları Yasası Çıktı mı?

Hayvan Hakları Yasası'na ilişkin detaylar, vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Özellikle yasanın ne zaman çıkacağı merak konusu oldu. Peki Hayvan Hakları Yasası çıktı mı? Hayvan Hakları Yasası ne zaman çıkıyor?

03.03.2021-17:02 - (Son Güncelleme: 03.03.2021-17:02) Hayvan Hakları Yasası Çıktı mı?

Üzerinde iki yılı aşkın süredir çalışma yapılan Hayvan Hakları Yasası'na ilişkin bazı maddeler kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bununla birlikte yasanın yakın zamanda çıkarılması bekleniyor. Hayvanseverler ve vatandaşlar konuyla ilgili detayları merak ediyor. Peki Hayvan Hakları Yasası ne zaman çıkacak? Hayvan Hakları Yasası çıktı mı? Hayvan Hakları Yasası çıkacak mı?

HAYVAN HAKLARI YASASI NE ZAMAN ÇIKACAK?

2 yıldır çalışmaları devam eden Hayvan Hakları Yasası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilecek. Cumhurbaşkanı tarafından incelendikten sonra Meclis'e sunulacak. Yasa, hayvanlara yönelik şiddeti önlemek ve hayvanların rahat yaşamını sağlamak için yapılan çalışmaları kapsayacak.

HAYVAN HAKLARI YASASI NEDİR?

Özellikle son zamanlarda sosyal medyaya yansıyan hayvanlara yönelik şiddet, vatandaşlar tarafından tepki almıştı. Bununla birlikte bu şiddetin önüne geçmek ve şiddet uygulayan bireylerin ceza almasını sağlamak amacıyla Hayvan Hakları Yasası çıkarılacak.

Hayvan Hakları Yasası'nın amacı; hayvanların yaşamlarını koruna altına alma ve daha rahat bir yaşam sürmesine yönelik olarak planlanmaktadır. Bunun yanı sıra hayvanlara yapılan eziyeti, şiddeti ve yaşamlarına engel olacak durumları ortadan kaldırmak da yasa tasarısının kapsamında yer alıyor.

HAYVAN HAKLARI YASASI ÇIKACAK MI?

AK Parti Grubu tarafından üzerinde yapılan çalışmaların devam ettiği Hayvan Hakları Yasa tasarısı, 2 yıldır planlanmaktadır. Tasarının son halinin yakın zamanda ortaya çıkması bekleniyor. Hayvan Hakları Yasasına ilişkin tasarı tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Cumhurbaşkanı'nın onay vermesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tasarı oylanacak. Bakanlar ve vekiller tarafından yapılan açıklanan bilgilere göre tasarının yakın zamanda mecliste oylanması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal