Hayvan Hakları Kanunu, TBMM Gündemine Geliyor

Ülkemizde hayvanlara uygulanan şiddetin artması tepki çekiyordu. Milyonlarca hayvanseverin beklediği hayvan haklarının korunmasını içeren düzenleme TBMM gündemine geliyor.

21.01.2021-02:08 - (Son Güncelleme: 21.01.2021-02:08) Hayvan Hakları Kanunu, TBMM Gündemine Geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi, geçtiğimiz ay gerçekleştirilen yoğun bütçe mesaisinin ardından çalışmalarına ara vererek tatile çıkmıştı. Gelecek hafta kaldığı yerden görevine devam edecek TBMM'nin gündeminde 'Hayvan Hakları Yasa' teklifi var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da yakından takip ettiği Hayvan Hakları Yasası ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada, İki ayrı taslak üzerinde yürütülen çalışmalar sırasında, ilgili sivil toplum kuruluşları ve hayvan hakları örgütlerinin temsilcileriyle de sık sık bir araya gelerek görüşlerini aldık

Bu görüşmelerde, hayvanlara işkence ve kötü muameleye hapis cezası, ev hayvanlarına çip takılması ve hayvanları sokağa bırakanlara para cezası gibi öneriler ele alındı. 'dedi.

'HAPİS CEZASI GELİYOR'

Milyonlarca insanın vicdanını yaralayan şiddet olaylarını gerçekleştiren kişilere hapis cezası verilmesinin planlandığı yasa tasarısında birçok detayın yer alacağı öğrenilirken, Teklifin yasalaşmasıyla "Hayvanları Koruma Kanunu"nun ismi "Hayvan Hakları Kanunu" olarak değişecek.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal