Hayranlık uyandıran keşif: Bilim insanları deniz altında bulunan gizemli yolun sırrını açıkladı

Daha öncesinde filmlere konula olan yolcu gemisi Titanic ve Alman zırhlısı Bismarck'ın enkazının bulunmasıyla gündeme gelen Okyanus Araştırmaları Vakfı, Hawaii yakınlarında gizemli bir yol bulduğunu açıkladı. Uzmanlardan ise bulunan yol hakkında önemli açıklamalar yapıldı. İşte dünyayı meraklandıran keşif…

15.05.2022-10:38 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-10:38) Hayranlık uyandıran keşif: Bilim insanları deniz altında bulunan gizemli yolun sırrını açıkladı

Okyanus Araştırmaları Vakfı, daha önce Titanic ve Alman zırhlısı Bismarck'ın enkazını bulmaları ile gündeme gelmişti. Ekip yeni yaptığı araştırmalarda, Hawaii yakınlarında gizemli bir yol bulduklarını belirtti. Buluna yolun ise Atlantis’e giden yol olduğu iddia edildi.

Okyanusun derinliklerinde bulunan gizemli yol

Bir araştırma için Hawaii yakınlarındaki Papahanaumokuakea Ulusal Deniz Anıtı'na dalan bir dalgıç, tuğlalar örülü bir yol keşfetti. Bulunan yol hakkında birçok iddia ortaya atıldı. Bilim insanlar ise bulunan gizemli yol hakkında, şaşkına çeviren açıklamalarda bulundu. 

Tuğlalarla örülü yol

İlk bakıldığında insan eliyle yapılmış gibi görünen tuğlalı yol, sıra dışı yapısı ile Dünya Mirası olarak kabul edilen okyanus alanındaki Lili'uokalani Sırtı adlı bölgede bulundu.

Gizemli Atlantis yolu bulundu

Atlantis'e giden bir yol

Araştırma için yapılan dalışta, keşif ekibinin Arnavut kaldırımına benzeyen efsanevi yapıyı, Atlantis’e benzettiği ve bu yolun ‘Atlantis’e giden yol’ olabileceği belirtildi. 

Doğal yollarla yapılmış 

İncelenen gizemli yolun tamamen doğal yollarla yapıldığı belirtildi. Uzmanlar, kurumuş bir göl yatağı olduğu anlaşılan yapının bölgede eski çağlarda varlığını sürdüren aktif bir volkan nedeniyle ortaya çıktığını belirtti. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal