Havluları Çok Yanlış Yıkıyoruz

Evin her yerinde sıkça kullandığımız havlular yanlış yıkandığından dolayı yumuşaklığını yitirebilir. Yumuşaklığını yitiren havlularda su emme kapasitesini yitirir.

23.06.2020-13:25 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-13:12) Havluları Çok Yanlış Yıkıyoruz

Evin her yerinde sıkça kullandığımız havlular yanlış yıkandıklarından dolayı yumuşaklığını yitirebilir. Yumuşaklığını yitiren havlularda su emme kapasitesini yitirir.

HAVLULAR NASIL YIKANMALIDIR?

İlk olarak renkle önemlidir. Açık renk ve koyu renkli havlular birbirinden ayrı olarak yıkanmalıdır. Daha sonra havluları yüksek dereceli ısıda yıkamamalısınız. Yüksek ısı havluların dokularının bozulmasına neden olur. Bu da havlularınızın ömrünün kısa olmasına neden olur. Aynı zamanda havluların yumuşaklığı da gider. Havluları yıkamadan önce muhakkak yıkama talimatlarına bakmalısınız. Yıkama talimatları havlunuzun yapısına göre ne kadar sürede ve ne kadar bir ısıda yıkamanız gerektiğini size gösterecektir. 

Havlularınızın sertleşmesini engellemek için diğer çamaşırlarınızdan ayrı yıkamalısınız. Bu oldukça önemlidir. Genellikle havluların yapıları aynı olduğu için yıkandığı zaman birbirlerine zarar vermezler. Farklı dokular birbirlerine sürtündüklerinde dokularına zarar verir. Sadece mutfakta ya da temizlikte kullanıldığını zannettiğiniz sirkeyi çamaşırlarınızda da kullanabilirsiniz. Sirkenin en bilinen özelliği temizlemesidir. Sirke şebeke suyundan dolayı sertleşen havlularınızı olumsuz etkilerden korur ve yumuşak kalmasını sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal