Ev Temizliği Kaç Günde Bir Yapılmalıdır?

Temizlik her kadının zaman zaman kabusu haline gelebiliyor. Aslında burada konu temizleme işlemi değil bunun bir zorunluluk haline gelmiş olması.Peki, Ev Temizliği Kaç Günde Bir Yapılmalıdır?İşte merak edilenler haberimizde...

13.07.2018-14:14 - (Son Güncelleme: 13.07.2018-13:02) Ev Temizliği Kaç Günde Bir Yapılmalıdır?

Temizlik her kadının zaman zaman kabusu haline gelebiliyor. Aslında burada konu temizleme işlemi değil bunun bir zorunluluk haline gelmiş olması.Peki, Ev Temizliği Kaç Günde Bir Yapılmalıdır?İşte merak edilenler haberimizde...

Temizlik her kadının zaman zaman kabusu haline gelebiliyor. Aslında burada konu temizleme işlemi değil bunun bir zorunluluk haline gelmiş olması. Çünkü genel olarak kadınlar kendilerine dayatılan şeylerden hoşlanmazlar.  Bir de işin başka bir boyutu var ki o da temizlik bittiği anda ev kısa süre içinde sanki hiç temizlenmemiş gibi görünebilmesi.

DÜZENLİ OLARAK SÜPÜRÜYORMUSUNUZ?

Eğer evinizi düzenli olarak, günaşırı silip süpürüyorsanız dip bucak temizlik için acele etmenize çok da gerek yok. Eviniz zaten bir gün ara ile kendine geliyor ve etrafta ciddi oranda bir toz görüntüsü yok ise dip bucak temizliğinizi  15 günde ya da 3 haftada bir yapmanızda hiçbir sıkıntı olmayacaktır. Evinizin günlük bakımı olan havalandırma, toz alma ve süpürme işlemi evinizin uzun bir süre temiz görünmesinin anahtarı niteliğindedir.

DÜZENLİ BİR TEMİZLİK SAATİNİZ YOKSA!

Yoğun bir tempoda çalışıyor ve eve geldiğiniz gibi kendinizi sadece mutfağa ve oradan da koltuğa atacak kadar enerjiniz kalıyorsa muhtemelen günaşırı temizlik yapamıyorsunuz demektir. Böyle bir durumda size temizlik için kalan tek seçenek hafta sonu oluyor. Eğer bir hafta gibi bir süre elinizi hiçbir işe sürmüyorsanız muhtemelen evinizin durumu hiç de iç açıcı olmuyordur. Eğer evinizi bu şekilde kendi haline uzun süre bırakıyorsanız dip bucak temizlik yapmak için uzun bir süre beklemek yanlış olacaktır. Her hafta sonu bir gününüzü temizliğe ayırmak hem evinizin görünüşü hem de sağlığınız açısından gerekli olan hijyeni kazanmak adına yeterli olacaktır. Üstelik bunun bütün bir gününüzü alacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

DİP BUCAK TEMİZLİK

Eğer bu temizlik seramonisini kısa sürede bitirmek istiyorsanız tek kullanımlık büyük ıslak peçeteler sizin işinizi görecektir. Kova ile uğraşmak zorunda kalmayacağınız, bez sıkarak elinize zarar vermeyeceğiniz bu seçenek ile kısa sürede rahatlıkla toz alma işlemini gerçekleştirebileceksiniz. Bu da zamandan ve enerjinizden büyük bir tasarruf kazanmanızı sağlayacak.

Aynı bezleri banyo ve mutfaklarınız için de kullanabilirsiniz. Mutfağınızda geçen temizlik yapma süresi diğer alanlara göre çok daha uzun sürebilir. Çok fazla çekmece ve dolaptan oluşan mutfağınızı temizlerken ise tabaklarınızı tezgahın üzerine toplu bir şekilde indirdikten sonra aynı şekilde yerine kaldırmanız yeterli olacaktır.

Yarattığınız hijyenin sağlığınız açısından çok önemli olduğunu unutmamalısınız. Eğer temizlik sizin için genel olarak yorucu ise her hafta bir gününüzü bir odaya ayırarak detaylı bir temizlik yapmanız da sağlıklı olacaktır.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal