Bu Temizlik Malzemelerini Asla Birbirine Karıştırmayın!

Temizlik malzemelerinin içeriğindeki kimyasallar sebebiyle pek çok bileşenle birleşmemeleri daha sağlıklı olmakla birlikte bu bileşenler de birbirlerine karıştıkları takdirde tehlike saçmaktadır.

28.08.2017-14:22 - (Son Güncelleme: 28.08.2017-13:34) Bu Temizlik Malzemelerini Asla Birbirine Karıştırmayın!

Temizlik malzemelerinin kendilerine göre bir çok temizlik işlevleri bulunmaktadır. Özellikle bazı malzemelerdeki maddelerle karıştırmak istediğiniz diğer malzemedeki kimyevi maddeler uyuşmamakla birlikte tehlikeye de sebebiyet verbiliyorlar. Hem kendi hem ailenizin sağlığını korumak için bu ürünleri asla karıştırmayın. Temizlik yaparken, farklı ürünleri birbirleriyle karıştırarak daha iyi sonuç alınacağı yönünde yanlış bir kanı var. Gerçek şu ki, bu karışımlar çok tehlikeli olabilir. Hatta bu karışımlar nedeniyle hayatını kaybedenler dahi oldu. Temizlik ürünlerini karıştırmak bilmediğiniz farklı kimyasal reaksiyonlar verebilir. Hem kendi sağlığınızı hem de ailenizin sağlığı için büyük önem taşıyor.

ÇAMAŞIR SUYU VE ALKOL

Bu iki kimyasalın kombinasyonu asit üretir. Solumanız veya temas etmeniz halinde sinir sistemi, akciğerler, böbrekler, karaciğer, göz ve cildinize zarar verir. Buna ek olarak, asit seviyeleri baş dönmesi, mide bulantısı, bilinç kaybı ve hatta ölüme neden olabilir.

ÇAMAŞIR SUYU VE AMONYAK

Bu karışım sağlığınız için çok tehlikelidir. Solunum sistemine ciddi hasar verebilecek zehirli gazlar üretir. Dahası, çok tehlikeli bir patlayıcı madde üretir.

ÇAMAŞIR SUYU VE SİRKE

Çamaşır suyuna asit bazlı ürün ilave etmek, kötü göz yanıkları ve akciğer hasarına neden olabilecek zehirli gazlar üreterek sağlığınızı olumsuz yönde etkilemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal