HAVELSAN, Denizaltlarının 'Beynini' Teslim Etti

HAVELSAN, Yeni Tip Denizaltı Projesi (YTDP) kapsamında 6 denizaltı için geliştirdiği bilgi dağıtım sistemlerini Türk donanmasına teslim etti.

18.03.2021-16:35 - (Son Güncelleme: 18.03.2021-16:35) HAVELSAN, Denizaltlarının 'Beynini' Teslim Etti

Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında HAVELSAN tarafından geliştirilen Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi'nin 6.'sı ve sonuncusu olan TCG Selmanreis denizaltısına monte edilmek üzere Gölcük Tersanesi Komutanlığına gönderildi.

Yeni tip denizaltlarının adeta kalbi olan sistemlerin üretim ve fabraika kabul testlerinin tamamlanmasının ardından Türk donanmasına teslimi gerçekleşti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacını karşılamak amacıyla yürütülen proje kapsamında, ilk denizaltı için Denizaltı Bilgi Dağıtım Sistemi'nin (DBDS) yapımına Eylül 2011'de başlanmıştı.

9 YIL BOYUNCA ÇALIŞTILAR

DBDS'nin geliştirme, üretim ve testlerinde HAVELSAN  bünyesindeki mühendis, teknisyen ve uzmanlardan oluşan bir ekip 9 yıl boyunca görev aldı.

TCG Pirireis, TCG Hızırreis, TCG Muratreis, TCG Aydınreis, TCG Seydialireis ve TCG Selmanreis denizaltıları için yürütülen DBDS Projesi'nde tüm teslimatlar zamanında tamamlandı ve teslim edildi.

Tasarımdan bütünleştirmeye kadar yerli imkanlarla üretilen sistemin, DBDS Sözleşmesi kapsamında yüzde 70 olarak tahmin edilen yerli katkı payı yüzde 75 seviyesine yaklaştı.

Yeni Tip Denizaltı Projesi için geliştirilen sistem aynı zamanda, HAVELSAN tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin en önemli  3 savunma projesinden birini oluşturuyor. 

HAVELSAN 9 iş paketi ve Mk 48 torpido entegrasyonu ile de söz konusu denizaltı projesine yerli katkı sağlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal