Havada kar taneleri birbirine değer mi? Kar taneleri birbirine değerse ne olur, neden değmez?

İstanbullu vatandaşlar dünden itibaren başlayan kar yağışları sonrası bugün bembeyaz bir örtüyle güne başladılar. Yağan kar yağışını seyredenler ise havada uçuşan kar tanelerinin birbirlerine değip değmediğini merak etmeye başladılar. Peki, Havada kar taneleri birbirine değer mi? Birbirine değerse ne olur? İşte bu soruların bilimsel yönden yanıtı..

11.03.2022-14:51 - (Son Güncelleme: 11.03.2022-14:52) Havada kar taneleri birbirine değer mi? Kar taneleri birbirine değerse ne olur, neden değmez?

Kar yağışı sırasında kar tanelerinin birbirlerine genel olarak değerler ve hatta bazen büyük bir kar topu olarak da yağabilir. Kar tanesi, bilindiği üzere yeterli bir boyuta ulaşmış olan tek bir buz kristali özelliğine sahiptir. Bir diğer kar taneleriyle birleşen bu kristaller daha sonra atmosfere kar şeklinde yağar. 

Kar taneleri birbirine değerse ne olur?

Kar taneleri birbirine değerse ne olur

Kar tanesinin boyutları ve şekli oluştuğu sıcaklıkla ilgilidir. tek kar tanesinin içerisinde binlerce kar kristali olduğunu söyleyen uzmanlar karın 0 °C'nin altında olan sıcak yerlere daha küçük, 0 °C'nin üstünde olan yerlere ise daha büyük boyutta yere ulaştığını anlatırlar.

Genelde iri olan kar tanelerinin yere düşmesi sonrası veya düşmeden de eridiği gözlenir. Çok nem olan ve kararsız hava kütleleri sırasında ise genel olarak bulgura benzeyen bir kar tanesi oluşur.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal