Hatay'daki korkutan deprem sonrası Naci Görür'den açıklama geldi: Kırılmayan bir fayın işi, artçı deprem mi?

Hatay'da sabaha karşı gerçekleşen depremde büyük paniğe yol açtı. Korku dolu anlar yaşayan ve yetkililerden gelecek açıklamalara odaklanan vatandaşlar Naci Görür'ün yaptığı açıklamayla rahat bir nefes aldı.

09.11.2023-13:28 - (Son Güncelleme: 09.11.2023-16:20) Hatay'daki korkutan deprem sonrası Naci Görür'den açıklama geldi: Kırılmayan bir fayın işi, artçı deprem mi?

Hatay'da sabaha karşı AFAD verilerine göre 4.8, Kandilli verilerine göre 4.9 büyüklüğünde bir Deprem meydana geldi. Panik yaratan depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür'den hemen açıklama geldi. Bu depremin 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından yaşanan bir artçı deprem olup olmadığı merak edildi. Görür, depremin artçı deprem olduğunu açıklayarak "Telaşa gerek yok" sözlerini kullandı.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde sabaha karşı 05.32'de meydana gelen deprem halkta paniğe yol açtı. Deprem sonrası açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, depremin meydana geldiği fay zonu ile ilgili bilgi verdi ve duruma açıklık getirdi.

naci görür

''Artçı bir deprem''

AFAD depremin büyüklüğünü 4.8, derinliğini 8.28 km olarak duyururken, Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.9, derinliğini de 13.9 km olarak açıkladı. 

Korkuya neden olan depremin ardından gözler neredeyse her depremde olduğu gibi Prof. Dr. Naci Görür'e çevrildi. Görür sosyal medya hesabından depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Görür, "Arkadaşlar, Taşoluk-Kırıkhan/Hatay’da 4,9 deprem oldu(Hart.). Bu deprem daha öce kırılmış olan Amanos Fay Zonu içerisinde, kırılmayan bir kesimin işi, yani artçı deprem." sözlerini kaydetti.

Ayrıca korkutan depreme dair Görür "Telaşa gerek yok" sözlerini kullandı. 

naci görür

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal