Başkan Erdoğan duyurdu: 15 Kasım’da İstanbul’da Gazze için uluslararası toplantı olacak

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan 15 Kasımda Gazze için uluslararası toplantı yapılacağını duyurdu.

09.11.2023-12:43 - (Son Güncelleme: 09.11.2023-17:56) Başkan Erdoğan duyurdu: 15 Kasım’da İstanbul’da Gazze için uluslararası toplantı olacak

Erdoğan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Batı dünyasının İsrail'in zulmüne seyirci kaldığını söyleyen Erdoğan 15 Kasım'da İstanbul'da Gazze için uluslararası toplantı yapılacağını duyurdu.

Başkan Erdoğan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.

Gazze için uluslararası toplantı düzenlenecek

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

İsrail yönetimi insanlığa dair ne kadar değer varsa hepsini çiğneyerek, okulları, camileri, kiliseleri, hastaneleri üniversiteleri bombalamaya devam ediyor.

İsrail tarafından acımasızca öldürülen 11 bine yakın Gazzelinin yüzde 73'ü kadın ve çocuklardan oluşuyor. Şu an 11 bin çocuk, kadın öldürüldü dünya sessiz. Başta ABD, Batı hep birlikte sessizler.

Gazze'de yaşanan katliamla ilgili bugün sesimizi yükseltmeyeceğiz de ne zaman yükselteceğiz? Müslümanlar olarak birliğimizi güçlendirmeliyiz. Batılı ülkeler İsrail'in katliamını uzaktan seyrediyor.

Bugüne kadar 230 tonu aşan 10 uçak dolusu insani yardım malzemesini Mısırlı kardeşlerimizin de desteğiyle El-Ariş Havalimanı'na sevk ettik.

Bölgeye insanı yardım ulaştırmak için çalışıyoruz. 

Gazze konusunda diplomatik girişimlerimiz sürecek. 15 Kasım'da İstanbul'da Gazze için  uluslararası bir toplantı yapılacak.

Ortak coğrafyamızda yaşanan meydan okumalara karşı saflarımızı sıklaştırmalıyız.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı üyeleri olarak gayri hukuku uygulamalarla, haksız bir şekilde baskı ve izolasyon altında tutulan Kıbrıs Türklerinin seslerini duyurmak hepimizin sorumluluğudur.

Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal