Hatay’da depremin dehşet veren görüntüsü: Felaketin boyutu bir kez daha ortaya çıktı

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrasında Hatay’ın bir köyündeki zeytin tarlasındaki 30 metre derinlikte ve 200 metre genişliğindeki dev yarık görenleri şok etti.

11.02.2023-09:13 - (Son Güncelleme: 11.02.2023-17:40) Hatay’da depremin dehşet veren görüntüsü: Felaketin boyutu bir kez daha ortaya çıktı

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraşş depremi 10 ili etkiledi. Depremden zarar gören bu 10 ilden birisi olan Hatay’ın Altınözü ilçesine bağlı Tepehan köyündeki bir zeytin tarlasında depremin yarattığı yıkım bir kez daha gözler önüne serildi. Zeytin tarlasında 200 metre genişliğinde ve 30 metre derinliğinde bir yarık oluştu.

Havadan görüntülendi

Yaklaşık 30 metre derinliğinde ve 200 metre genişliğindeki yarık vatandaşları tedirgin etti. Oluşan dev yarık drone ile havadan görüntülendi. Bazı yurttaşlar deprem sırasında büyük bir patlama sesi duyduklarını aynı bölgede yine yeşil ışık gördüklerini söyledi.

Hatay Deprem Zeytin Tarlası

Ne olduğunu bilemiyorum

Olayı anlatan bölge sakinlerinden Aziz Gündüz, “Çok büyük bir patlama oldu, ben görmedim ama ses duydum. Sabah bu tarafa doğru baktığımda maalesef bu tarafta böyle bir yıkıntı gördük. Bu tarafa doğru tarlaydı dümdüzdü. Şimdi kepçe dahi inmez. Bilemiyorum ne olduğunu” dedi.

Hatay Deprem Zeytin Tarlası-1

Abdullah Temizkan isimli bir diğer bölge sakini ise “Patlama buradan çıkmış. Çökmüş böyle bir şey yok. Patladığını görenler var. İnanamadım. Buradan yeşil dumanlar çıkmış” diye konuştu. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal