Hatay Defne Hastanesinin yapımında sona gelindi

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde büyük yıkım alan yerlerden biri olan Hatay Defne Hastanesinin yapımında sona gelindi.

17.05.2023-16:38 - (Son Güncelleme: 17.05.2023-16:51) Hatay Defne Hastanesinin yapımında sona gelindi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı illerden biri olan Hatay’da 24 Mart'ta temeli atılan Defne Devlet Hastanesi inşaatında çalışmalar 54. günde tüm hızıyla devam ediyor. 

Defne hastanesi açılıyor 

300 yatak kapasiteli hastanenin yapımı için 3 vardiya şeklinde devam eden çalışmanın sonuna gelindiğini dile getiren Bostancık Mahalle Muhtarı Sabri Sarıoğlu, hastane inşaatını yakından takip ettiğini belirterek, gelinen noktadan memnun olduklarını dile getirdi. 

"Hizmetten memnunuz"

Biran bile yalnız kalmadıklarını ve aldıkları hizmetten memnun olduklarını dile getirerek, "Defne'de hiç kimse hastanenin kısa sürede bu kadar hızlı yapılacağını tahmin etmiyordu. Herkes önce gülüp geçiyordu, şaka zannettiler herhalde. 2 aya yakın sürede büyük çalışmalar yapıldı. Hastane bitmek üzere. Hatay ve Defne'mize hayırlı olsun. Görüştüğümüz vatandaşlarımız hepsi hizmetten memnun. Emeği geçen herkese çok teşekkürler hem mahallem hem de Defne adına" diye konuştu.

"Tahmin edemiyorlardı"

Hatay’ın Başkan Erdoğan’ı her daim desteklediğini ifade eden Sarıoğlu, "Millet bunun farkında. Bazı cahil kesimler var onlara ne yapsan yaranamazsın. Hastanenin bu duruma geleceğini kimse tahmin edemiyordu 2 ay içinde. Seçimlerde ikinci turdaki o farkın kapanması zor. Yapılan hizmetten çok memnunuz. Hiç kimse bu denli hızlı bir hizmet beklemiyordu" ifadelerine yer verdi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal