Hastaneler bugün kapalı mı 7 Temmuz? Doktorlar neden grev yapıyor? Hastaneler grevde mi? Doktorlar neden çalışmıyor? Acil açık mı? Devlet hastaneleri kapalı mı?

Konya Şehir Hastanesi'nde yaşanan olay kanları dondurdu. Dr. Ekrem Karakaya'nın hayatını kaybetmesi üzerine meslektaşları grev kararı alırken 7-8 Temmuz tarihlerinde hastanelerin açık olup olmadığı araştırılmaktadır. 7-8 Temmuz aciller açık mı? Doktorlar neden grev yapıyor? 7-8 Temmuz sağlık çalışanları grevine dair merak edilenler haberimizde

07.07.2022-09:23 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-09:23) Hastaneler bugün kapalı mı 7 Temmuz? Doktorlar neden grev yapıyor? Hastaneler grevde mi? Doktorlar neden çalışmıyor? Acil açık mı? Devlet hastaneleri kapalı mı?

Konya'da doktor cinayeti nefesleri keserken bir sağlık çalışanını daha kaybetmek tepkilere neden oldu. Kardiyoloji Bölümü'nde hizmet veren Uzm. Dr. Ekrem Karakaya bir hasta yakını tarafından silahlı saldırıya uğramasıyla vefat etti. Bunun üzerine sağlık çalışanlarından tepkilerin ardı arkası kesilmedi. 7-8 Temmuz hastaneler kapalı mı, randevusu olanlar ne yapacak, aciller açık mı? sorularına yanıt arayanlar için tüm merak edilenler haberimizde yer almaktadır 

''Sorumlulardan hesap soracağız''

Türk Tabipleri Birliği 2. Başkanı Ali İhsan Ökten, "Üzgünüz, öfkeliyiz, sorumlulardan hesap soracağız. Bugün Konya Şehir Hastanesinde görev yaptığı esnada müdahale ettiği hastanın yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Dr. Ekrem Karakaya'yı kaybetmenin üzüntüsü ve aynı zamanda öfkesi içerisindeyiz. Türk Tabipleri Birliği olarak bu şiddet sarmalının genişlemesi karşısında defalarca iktidarı uyardık, sağlıkta şiddetin münferit olmadığını bunun toplumsal ve politik bir sorun olduğunu tekrar tekrar açıkladık. Sağlık kurumlarında meydana gelen silahlı saldırıların artışı nedeniyle bu konuda önlemlerin alınmasını ve 6136 sayılı yasada değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifini önerdik; ancak tüm uyarılarımız görmezden gelindi. Bilinçli bir yaklaşımla, şiddetin kaynağı toplumsal bağlamından kopartılarak sorun bireylere indirgendi. Bugün bu yaklaşımın yıkıcı sonucuyla yeniden karşılaştık" ifadelerini kullandı. 

7-8 Temmuz hastaneler açık mı?

7-8 Temmuz doktorlar grevde mi olacak? 

Konya Şehir Hastanesi'nde yaşanan olay üzerine hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya'nın saldırıya uğraması sonucunda hayatını kaybetmesi üzerine Türk Tabipler Birliği grev yapma kararı aldı. Türk Tabipleri Birliği sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda 7-8 Temmuz'da görev yapmayacaklarını açıkladı. 

7-8 Temmuz hastaneler kapalı mı? 

Hasta yakını tarafından hayatına son verilen Uzm. Dr. Ekrem Karakaya'nın ölümü üzerine TTB önemli açıklamalarda bulunarak 7-8 Temmuz tarihlerinde görevlerinde olmayacaklarını ve şiddetin bir an önce çözülmesi adına girişimlerde bulunacaklarını belirttiler. 

7-8 Temmuz hastanelerin acil bölümü açık mı, kapalı mı?

7-8 Temmuz tarihlerinde grev yapacak sağlık çalışanları üzerine  acillerin açık olup olmadığını araştırmaya başladı. Yapılacak olan grev 7-24 açık olan acilleri kapsamayacaktır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal