Bayramda otobanlar ücretsiz mi? Kurbanda hangi otoyol ve köprüler ücretsiz? Orhangazi köprüsü bayramda ücretli mi? Kuzey Marmara yolu kurbanda bedava mı? Çanakkale köprüsü bayramda bedava mı? HGS'si olmayanlar bayramda otoban kullanabilir mi?

Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala vatandaşlarda yolculuk için hazırlıklarına başladı. Kurban Bayramı süresince ücretsiz olacak köprü ve otoyolların hangileri olduğu merak ediliyor. Merak edilen konu hakkındaki açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan geldi. İşte Kurban Bayramı süresi boyunca ücretsiz olacak köprü ve otoyollar…

07.07.2022-09:17 - (Son Güncelleme: 07.07.2022-09:17) Bayramda otobanlar ücretsiz mi? Kurbanda hangi otoyol ve köprüler ücretsiz?  Orhangazi köprüsü bayramda ücretli mi? Kuzey Marmara yolu kurbanda bedava mı? Çanakkale köprüsü bayramda bedava mı? HGS'si olmayanlar bayramda otoban kullanabilir mi?

Kurban Bayramı’na sadece birkaç gün kala vatandaşlar da ücretsiz olan köprü ve otoyollar ı araştırmaya başladı. Kurban Bayramı tatili uzatılırken vatandaşlarda memleketine gitmek için hazırlık yapmaya başladı. Katıldığı bir televizyon programında konuşma yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  ücretsiz olacak yollar hakkında açıklama yaptı. İşte Kurban Bayramı süresi boyunca ücretsiz olacak köprü ve otoyollar… 

Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz mi olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı konuşmada devlet tarafından işletilen köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını açıkladı. 

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen yolların ücretsiz olacağı açıklanırken 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki geçişlerin 9 Temmuz Cumartesi (Cumayı cumartesiye bağlayan gece) saat 00.00'dan başlayarak, 12 Temmuz Salı saat 00.00'ye kadar ücretsiz olacağı söylendi. Ancak bu kararın yap-işlet-devlet projelerini  kapsamadığı bildirildi. 

Bununla birlikte devlet tarafından işletilen toplu taşıma hizmetlerinden de bedava olduğu vatandaşlarla paylaşıldı. 

Kurban Bayramı'nda Hangi Yollar Ücretsiz Olacak

Kurban bayramında hangi otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak? 

Kurban Bayramı süresince ücretsiz olacak geçişler şu şekildedir: 

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü

15 Temmuz Şehitler Köprüsü

Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu - Akıncı Kesimi)

Avrupa Otoyolu (Mahmutbey - Edirne Kesimi)

Gebze - Orhangazi - İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil)

İzmir - Aydın Otoyolu

İzmir - Çeşme Otoyolu

Çukurova Otoyolları (Niğde - Mersin - Adana Batı Kesimi)

Çukurova Otoyolları (Adana Doğu Alın - Şanlıurfa kesimi)

Bayramda Ücretsiz Olacak Köprü Ve Otoyollar

Bayramda hangi yollar ücretli olacak? 

Devlet tarafından işletilen yollar ve köprüler ücretsiz olurken diğer geçişleri ücretli olacağı açıklandı. Kurban Bayramı süresince ücretli olacak geçişler şu şekildedir: 

Avrasya Tüneli

Osmangazi Köprüsü

Kuzey Marmara Otoyolu

Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü)

Ankara - Niğde Otoyolu

Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu


Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal