Hastanede deprem paniği görüntülendi: Anneyle kızın sarılmaları yürek sızlattı

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremlerin etkisi yüzbinlerce insanı psikolojik olarak etkiledi. Deprem ardından çıkan görüntülerin en sonuncusu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nden geldi. Deprem anında sağa sola kaçışan insanlar arasında anneyle kızın sarılması yürek sızlattı.

11.02.2023-10:22 - (Son Güncelleme: 11.02.2023-17:42)

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yıkıcı depremlerinden birisi olan Kahramanmaraş depreminde 9 saat arayla önce 7.7, ardından da 7.6 şiddetinde iki büyük deprem meydana geldi. Şiddetli depremler sonrasında başlayan arama kurtarma çalışmaları an itibariyle devam ederken, deprem ardından çıkan görüntülerin en sonuncusu Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nden geldi. Felaketin boyutunu bir kez daha gözler önüne seren görüntülerde sağa sola kaçışan insanlar arasında anneyle kızın sarılması yürekleri sızlattı.

Panik anları böyle görüntülendi

AA’da yer alan habere göre; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinin güvenlik kameraları, merkez üssü Elbistan ve Pazarcık ilçeleri olan 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremlerin neden olduğu panik görüntülerini kaydetti.

Kahramanmaraş Deprem Hastane

Afetin şiddetini ortaya koyan görüntülerde, depreme hastane koridorunda yakalanan çalışanların panik içinde korunmak için güvenli bir alan bulma arayışı yer aldı.

Görüntülerde, tedavi için hastanede bulunan anne ve kızının deprem sırasında birbirine sarılması da dikkat çekti.

Temeli 10 yıl önce atıldı

Gazeteci İsmail Saymaz ise Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesinin gördüğü hasarı gözler önüne seren görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Kahramanmaraş Deprem Hastane-1

Hastanenin temelinin 10 yıl önce atıldığına, hizmete ise 7 yıl açıldığına değinen Saymaz, paylaşımında "Duvarları çatladı ve döküldü, zemini çatladı ve yerinden oynadı, tavanı çöktü. Hastane boşaltıldı ve avluda dört çadır kuruldu. Ağır yaralılar başka illere taşınıyor" ifadelerine yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal