8 yaşındaki kız günler sonra kurtarıldı: Domuz damı tahkimatı ile enkazdan çıkardılar

Kahramanmaraş merkezli depremin altıncı gününe girilirken, binlerce arama kurtarma ekibi çalışmalarına devam ediyor. Arama kurtarma konusunda en tecrübeli ekipler arasında yer alan Zonguldaklı madenciler Hatay’ın Antakya ilçesinde 8 katlı bir binanın enkazı altında kalan 8 yaşındaki kızı ‘domuz damı tahkimatı’ ile kurtardı.

11.02.2023-10:11 - (Son Güncelleme: 11.02.2023-17:41) 8 yaşındaki kız günler sonra kurtarıldı: Domuz damı tahkimatı ile enkazdan çıkardılar

10 ilde binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan Kahramanmaraş depreminin en çok zarar verdiği illerden birisi olan Hatay’ın Antakya ilçesindeki 8 katlı bir binanın enkazı altında kalan 8 yaşındaki Esra adındaki bir kız arama kurtarma konusunda en tecrübeli ekipler arasında yer alan Zonguldaklı madencilerin ‘domuz damı tahkimatı’ ile günler sonra çıkarıldı.

Sığınakta olduğu belirlendi

İHA’da yer alan habere göre; Hatay'ın Antakya ilçesindeki Armutçuk Mahallesinde 8 katlı bir apartmanın sığınağında bir kişinin olduğunu tespit eden madenciler depremzedeyi kurtarmak için çalışma başlattı.

Hatay Deprem

13 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Domuz damı tahkimatıyla 13 saatlik çalışma sonunda isminin Esra olduğu öğrenilen kız çocuğuna ulaşıldı.

Depremden 110 saat sonra kurtarılan Esra, sağlık ekiplerine teslim edilirken Zonguldaklı madencilerin hummalı çalışmaları takdir topluyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal