21.03.2022-16:20 (Son Güncelleme:21.03.2022-16:55)


1

Fırında beşamel soslu patates tarifi

Fırında beşamel soslu patates tarifi

Fırında beşamel soslu patates için gerekli olan malzemeler: 5 adet patates, tuz. Beşamel sos için ise; 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1,5 yemek kaşığı un, 2 su bardağı süt, yeteri kadar tuz ve karabiber. Üzeri için ise; kaşar peyniri ve maydanoz. Fırında beşamel soslu patates için öncelikle patatesleri iri küpler halinde doğrayıp tencereye ekleyin ardından da üzerlerine tuz serperek patateslerin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Biraz diri kalacak şekilde patateslerimizi haşladıktan sonra suyunu süzerek yağladığınız fırın kabına boşaltın, aralarında boşluk kalmayacak bir şekilde düzeltin.



2

Beşamel sos nasıl yapılır?

Beşamel sos nasıl yapılır?

Beşamel sosu için ise tencereye tereyağı ve sıvı yağı alıp tereyağını eritin sonrasında unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan una yavaş yavaş sütü ekleyerek tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ardında da tuz ve karabiberi ekleyip bir süre karıştırıp ocaktan alın.



3

Hazırlanan beşamel sosu patateslerin üzerine dökerek her yerine gelecek şekilde yayın. Üzerlerine de rendelenen kaşar peynirinden serpip 180°C fırında peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin.



4

Patatesler fırından çıkıp ilk sıcaklığını attıktan sonra üzerine doğranmış maydanoz serpin. Afiyet olsun!



5

Beşamel soslu patatesin yanına ne iyi gider?

Beşamel soslu patatesin yanına ne iyi gider?

Beşamel soslu patatesin yanına ne iyi gider? Diye düşündük ve etsiz yeşil mercimek köftesi ile beşamelli patatesi pek bir yakıştırdık.



6

Etsiz yeşil mercimek köftesi için gerekli olan malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek, 4 su bardak su, 4 diş sarımsak, yarım demet maydanoz, 4 tane yeşil soğan, 1 su bardağı galeta unu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber ve sıvı yağ.



7

Etsiz yeşil mercimek köftesi için; ilk olarak yeşil mercimeği kaynatın sonrasında da süzün. Maydanoz ve soğanları doğrayıp ezilmiş sarımsağı da ekleyerek köfte harcını yoğurmaya başlayın.



8

Tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurun ardından da köfte harcından parçalar alarak eliniz ile şekillendirip kızgın yağda eşit bir şekilde kızartın. Afiyet olsun!



9

Haşlanmış patates suyunu dökmeyin!

Haşlanmış patates suyunu dökmeyin!

Kabuklarını soyarak haşladığınız patatesin suyunu dökmeyin. Patates haşlanırken suyuna vitamin ve mineral bırakır bu suyu yemeklerde ve çorbalarda kullanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR