Hasan Ruhani'den Trump'a Hakaret

ABD Başkanı Donald Trump'ı diline dolayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bu kez yaptığı açıklamada Trump'a ve Pompeo'ya hakaret ederek iki ülke arasındaki gerilimi arttıracak bir açıklamada bulundu.

14.01.2021-02:25 - (Son Güncelleme: 14.01.2021-02:25) Hasan Ruhani'den Trump'a Hakaret

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

'ABD'nin azami baskı politikası ve ekonomik terörü kesin bir yenilgiyle sona ermiştir' diye konuşan Ruhani, 'Bu politikayı hazırlayanlar yalnızca mağlup olmadı aynı zamanda siyasi hayatları da sona erdi.' diyerek Donald Trump'ı ve ekibini hedef aldı.

Donald Trump'ın başkanlığının aşağılayıcı şekilde sona erdiği vurgulayan Ruhani, 'Siyasi anlayıştan yoksun ABD Başkanı, aptal bir Dışişleri Bakanı (Mike Pompeo) ile aşırılık yanlısı ve bilgisiz bir Ulusal Güvenlik Danışmanı'nı (John Bolton) yanına alarak kendi tacir ve kumarbaz zihniyetiyle işleri yürütmeye çalıştı ve sonunun ne olduğunu gördük. Bu, dünyada zorbalığın, ırkçılığın ve yasaları çiğnemenin iyi sonuçlanmayacağının bir işaretidir.' dedi.

'ABD YÖNETİMİ REJİMİ DEVİRMEYE ÇALIŞTI'

ABD Başkanı Donald Trump ve ekibinin 3 yıl boyunca Tahran yönetimine karşı sürdürdüğü yaptırım ve baskı politikasıyla rejimi devirmeye çalıştığını söyleyen Ruhani, 'Sabırlı halkımız bu tarihi teröriste direndi. Onlar 3 ayda İran'ı devirmeyi hedefliyordu fakat kendileri devrildi.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal