Harvard Üniversitesi: ABD'nin Orta Doğu İle Olan Bağı Ciddi Oranda Düşecek

Harvard Üniversitesi Profesörü Stephen Walt, ABD'nin Orta Doğu ile olan bağının ciddi oranda düşeceğini ve bununla beraber askeri olarak bölgeden geri çekilmeye başlayacağını öne sürdü

23.05.2019-11:13 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-11:06)

Harvard Üniversitesi Siyaset Bilimi Fakültesi Uluslararası İlişkiler Profesörü Walt, Georgetown Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Profesörü ve eski Beyaz Saray görevlisi Charles Kupchan ve John Hopkins Üniversitesi Profesörü Özgür Özdamar, ABD'nin başkenti Washington'da Türk Miras Vakfı (THO) tarafından gerçekleştirilen bir panelde konuşma aldı.

Harvard Üniversitesi Profesörü Stephen Walt, ABD'nin Orta Doğu ile olan bağının ciddi oranda düşüceğini ve bununla beraber askeri olarak bölgeden geri çekilmeye başlayacağını öne sürdü.

Walt konuşmasında Orta Doğu'daki gelişmelere ve ABD'nin bölgeye olan ilgisine değinerek, "Amerika'nın bölgeyle olan bağı tamamen bitmese de ciddi oranda düşecek. ABD, (Orta Doğu'da) bazı durumlarda askeri varlık gösterse de daha çok diplomatik olarak varlığını devam ettirecek." ifadelerini kullandı.

ABD'NİN BÖLGEDE YAPTIĞI EN BÜYÜK HATA  

Walt, ABD'nin bölge ile olan ilişkisinde yaptığı en büyük hatanın, bazı ülkelere diğerlerine oranla daha farklı bir yaklaşım sergilemesi olduğunu kaydederek, şunları aktardı:

"ABD'nin bazı Orta Doğu ülkeleriyle özel ilişki kurması, diğer ülkelerin Washington ile ilişki kurma becerilerini yabancılaştırıyor. Filistin-İsrail çatışmasında açık bir şekilde görüldüğü gibi bu sorun, ABD'nin İsrail ile özel bir ilişkisi kurmasıyla ortaya çıktı. Yapmamız gereken, bölgede mümkün olduğu kadar çok ülke ile normal bir ilişki kurmaya uğraşmak."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal