İran lideri Hamaney: Nükleer Anlaşmaya Dair İnancım Yoktu

İran lideri Hamaney, "Nükleer anlaşma ilk yürürlüğe girdiğinde de çok fazla inancım yoktu. Sayın Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'na bu konuyu bir çok defa dile getirdim ve onları birçok konuda uyardım." ifadesinde bulundu

23.05.2019-11:05 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-10:58)

İran lideri Ali Hamaney, başlangıçta da nükleer anlaşmanın uygulanmasına ilişkin çok fazla inancının olmadığını ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'e bu noktada uyarılarda bulunduğunu belirtti.

Hamaney'in ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre başkent Tahran'da öğrencilerle görüşen İran lideri, nükleer anlaşma hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'NÜKLEER ANLAŞMAYA KARŞI İNANCIM YOKTU' 

Hamaney, nükleer anlaşma hakkında görevlilere yazdığı mektupta bunun hangi koşullarda onaylanması gerektiğini aktardığını fakat bu koşulların yerine getirilmemesi durumunda bunun uygulanmamasını söylemenin kendi görevi olmadığını belirtti.

Nükleer anlaşmanın uygulanmasına ilişkin İran "rehberlik makamı"nın müdahil olmaması gerektiğini belirten Hamaney, "Rehberlik makamı, uygulamaya karışmamalı ve önünü kesmemelidir fakat devrimin genel yapısını ilgilendiren bir durum olursa o zaman müdahil oluruz." şeklinde konuştu.

Hamaney, konu hakkındaki düşüncelerini şu şekilde aktardı:

"Nükleer anlaşma ilk yürürlüğe girdiğinde de çok fazla inancım yoktu. Sayın Cumhurbaşkanı (Hasan Ruhani) ve Dışişleri Bakanı'na (Muhammed Cevad Zarif) bu konuyu bir çok defa dile getirdim ve birçok noktada uyarılarda bulundum."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal