Hangi ilçeler il olacak? 2022 İl olacak ilçeler listesi

Türkiye'de bulunan 81 il sayısının yakın bir zamanda 100’e çıkabileceği söylentisi üzerine hangi ilçelerin il olabileceği merak edilmeye başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz tarafından yapılan açıklama doğrultusunda il sayısının yükselip yükselmeyeceği merak edilmeye başladı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

28.06.2022-09:09 - (Son Güncelleme: 28.06.2022-09:09) Hangi ilçeler il olacak? 2022 İl olacak ilçeler listesi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önerisi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı doğrultusunda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz bir açıklamada bulundu. Türkiye'de bulunan 81 ilin yakın bir zaman içerisinde 100’e yükselebileceği ifade edildi. Açıklama sonrasında vatandaşlar konu hakkındaki detayları araştırmaya başladı. Hangi ilçelerin il olabileceği merak ediliyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Hangi ilçeler il oluyor?

Ahlat’ta bulunan 1071 Millet Bahçesi alanında düzenlenen programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, programda konuşma gerçekleştirdi. Yapılan açıklama doğrultusunda MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önerisi ve Cumhurbaşkanı'nın vereceği karar doğrultusunda Türkiye'deki il sayısının 100'e çıkacağı bildirildi. Bununla birlikte bu ilçeleri arasında Ahlat'ın da yer aldığı ifade edildi.

Ahlat il mi oluyor?

Ahlat da gerçekleştirilen program kapsamında konuşma yapan Vedat Demiröz, Ahlat'ın önemli bir yer olduğunu ve Müslüman Türklerin Anadolu'ya açılan kapısı olduğunu vurguladı. 1071 Millet Bahçesi’nin ilk yapıldığında en büyük millet bahçesi olarak yer aldığını ifade etti. Vedat Demiröz, “Türkiye'nin her yerinde öyle büyük millet bahçeleri yapılıyor ki Ahlat'ımız kaçıncı sırada kaldı onu bilmiyorum. Çünkü Türkiye her gün çok gelişiyor. Türkiye son 2 yılda pandeminin etkisinden bütün dünya ülkeleri gibi bizlerde etkilendik. Ama inşallah bu yıl sonuna kadar sadece ekonomik işlerde, mali durumlarda, bütün dünyanın içinde olduğu çalkantı gibi Türkiye'mizde de bazı sıkıntılar var.”ifadelerini kullandı. 20 yıldan beri ülkeyi iyi yerlere getiren bir liderimiz olduğunu vurgulayan Demiröz, onun etrafında kenetlenen bir Türkiye'nin tam bağımsızlığı yaşadığını ifade etti. Bununla birlikte dış politikada da sesini duyurduğu unu ve savaş ülkeleri ile aynı masada yer aldığını ve onlara sahip çıktığını vurguladı. Vedat Demiröz 2023'te zafer ülkesinin sevenlerin olacağının altını çizdi.

Vedat Demiröz Açıkladı

“Türkiye'de il sayısı 100'e çıkacak”

1071 Malazgirt kutlamaları çevresinde Türki Cumhuriyetlerinin devlet başkanlarının da Ahlat'ta yer alacağını söyleyen Vedat Demiröz, ülkenin dört bir yanından gelen kardeşlerimizle birlikte lezzet şenliği düzenlendiğini ifade etti. Bütün yörelere ait olan yemekleri usta illerden tadacağını vurgulayan Demiröz, bunun bir lezzet buluşması olduğunu sözlerine ekledi. Vedat Demiröz, “İnşallah hep beraber bunun yıllarını da görürüz. 25-26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanımız Ahlat'ta gelecek. Cumhur İttifakının diğer liderleri Devlet Bahçeli Başkanımız buraya gelecek. Bu yıl sürpriz olarak da Türki Cumhuriyetlerinden, diğer ülkelerden devlet büyüklerimiz buraya gelecek. Cumhurbaşkanı yerleşkesinin yanında bazı yeni yerleşkeler ve misafirhaneler yapıyoruz.” dedi.

Ahlat'ın dünya başkenti haline geleceğinin altını çizen Demiröz, Ahlat'ın Türkiye'nin illeri arasına gireceğini ifade etti. Türkiye'deki il sayısının 100'e yükseleceğini dile getiren Vedat Demiröz, Ahlat'ın da bu iller arasında yer alacağını aktardı.

Vedat Demiröz’den açıklama geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz Ahlat’ta katıldığı programda yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını söyledi. Sosyal medya basınında yer alan ifadelerde Türkiye'deki il sayılarının 100'e çıkacağını ve bu illerin arasında Ahlat’ın da yer aldığı ifadelerinin yanlış olduğunu dile getirdi. Durum hakkında bir açıklamada bulunan Demiröz, 'Türkiye'nin şehir sayısının 100'e çıkarılması halinde Ahlat'ın bunların arasında yer alacağı' temennisidir." dedi.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal