24.03.2022-08:51 (Son Güncelleme:24.03.2022-10:10)


1

Tereyağı

Tereyağı

Sıcacık ekmeklerin vazgeçilmez lezzeti, pilavın lezzet sırrı, yumuşacık poğaçaların ana malzemesi tereyağı. Mis gibi süt kokan bu lezzetin, pastörize edilmiş sütten yapılması diğer süt ve süt ürünlerine göre bakteri oluşumu daha az oranda oluyor. Bakteri oluşumu diğer ürünlere göre daha az oranda olsa da sürülebilir ve yumuşak kıvamlı tereyağını soğutup sonra oda sıcaklığına getirmek bakteri oluşumunu hızlandırır. Bu yüzden tereyağı buzdolabında saklanması gereken yiyecekler arasında yerini alıyor.



2

Patates

Patates

Patates mutfakların hatta hemen hemen tüm yemeklerin ana malzemesi diyebiliriz. Sağlıklı muhafaza edilmediği zaman çabuk bakteri üreten patatesi serin, kuru karanlık bir ortamda saklamak en iyisi. Ancak bura da dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da patatesin çok fazla soğuğu sevmiyor olması. Bu yüzden buzdolabı, patatesler için fazla soğuktur. Patates buzdolabında muhafaza edildiğinde, içeriğinde bulunan nişasta şekere dönüşmeye başlayacaktır. Bu da patatesin hızlıca bozulmasına neden olur.



3

Soğan

Soğan

Yemeklerin ve sofraların vazgeçilmez tadı olan soğanı da doğru muhafaza etmek çok önemli. Doğru saklama ile soğandan sağlıklı bir şekilde faydalanabiliriz. Dilimlenmiş veya doğranmış soğanların ömrü soyulmuş bütün soğanlara göre daha fazladır. Dilimlenmiş veya doğranmış soğan buzdolabında bir haftadan biraz fazla dayanır. Bütün, soyulmamış soğanları buz dolabında saklarsak soğan, buz dolabında ki nemi emerek bakteri oluşumunu hızlandırır bu da soğanın çürümesine sebep olur.



4

Avokado

Avokado

Avokadonun muhafaza edilmesini belirleyen etkenlerin başında olgunlaşma seviyesi geliyor. Ham avokado ile olgun avokadolar ayrı ayrı muhafaza edilmelidir. Avokadoların bu şekilde saklanması besinin sağlıklı tüketilmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR